Gündem
23 Ağu 2021 13:40 Son Güncelleme: 23 Ağu 2021 14:01

Barış Yarkadaş o sözleri duyunca çıldırdı! Stüdyoda tansiyon yükseldi...

Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür’ün "Bağımsız Afganistan'ı tanıyoruz" sözlerine sert çıktı. Canlı yayında tansiyon birden yükseldi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Kerem Kırçuval ile 10'dan 12'ye programına konuk olarak katıldı. Afganistan'ın Taliban işgalinden sonra yayınladıkları bildiride "Bağımsız Afganistan'ı tanıyoruz" ifadelerini kullanan Oygür’e, Barış Yarkadaş sert çıktı.

İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Oygür'ün, "Biz Atatürk’ten şunu öğrendik emperyalizm ile gidebilecek hiçbir yol yoktur. Eğer olsaydı zaten Afganistan 20 yıldır Amerika’nın işgali altında inim inim inliyordu, ne oldu Afganistan’da işte sonuç. Bugünkü zatlar bizim beyanlarımızı aldılar Taliban’a övgü diye" ifadelerini duyunca çileden çıkan Yarkadaş, “Siz Vietnam’daki o devrimci yurt sever devrimci örgüt ile bu gerici, kafa kesen, şeriatçı, orta çağ kalıntısı Taliban’ı nasıl bir araya getirirsiniz? Yazıklar olsun bu derneğinizin yazdığı bildiriye! Oradaki tüm kadınları da istifa etmeye çağırıyorum!” diyerek tüm CKD üyelerini istifaya çağırdı.

 İşte o anlar...