Medya
29 Eyl 2021 19:11 Son Güncelleme: 29 Eyl 2021 19:15

Barış Yarkadaş duyurdu! Gazeteci Ahu Özyurt'un acı günü!

Galatasaray Spor Kulübü Kurumsal İletişim Direktörü Ahu Özyurt’un annesi Prof. Dr. Gürayten Özyurt hayatını kaybetti. Acı haberi, Barış Yarkadaş duyurdu.

Geçtiğimiz ağustos ayında Galatasaray Spor Kulübü Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevine getirilen deneyimli gazeteci Ahu Özyurt’un annesi Gürayten Özyurt 77 yaşında yaşamını yitirdi.

 Acı haberi, gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından duyurdu. Yarkadaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 “CHP 22. Dönem Milletvekili Mustafa Özyurt’un eşi, sevgili dostumuz Ahu Özyurt‘un annesi Prof. Dr. Gürayten Özyurt hayatını kaybetti. Özyurt Ailesi’nin acısını paylaşıyor, merhuma Allah’tan rahmet diliyorum.”

 KANDİLLİ MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK

 Özyurt’un cenazesi 1 Ekim Cuma günü İstanbul Küçüksu Mihrişah Valide Sultan Camii’nden ikindi namazını müteakip kaldırıldıktan sonra, Kandilli Mezarlığı’na defnedilecek.

 GÜRAYTEN ÖZYURT KİMDİR?

 1943 Bursa doğumlu olan Özyurt, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Mezun olmuş Hacettepe Üniversitesi’nde uzmanlığını yaptıktan sonra eşi Prof. Dr. Mustafa Özyurt ile Bursa Uludağ Üniversitesi’nin kuruluş sürecinde yer almak için doğduğu kente geri dönmüştü. 30 yıllık akademik kariyeri içinde Üniversite’nin Tıp Fakültesi’nin Yoğun Bakım ve Zehir Danışma Birimlerini kurdu, binlerce genç doktoru eğitti ve destekledi.

 Kadın Adayları Destekleme Derneği Ka-DER’in ve Klinik Toksikoloji Derneklerinin kurucuları arasında da yer alan Özyurt’un eşi Prof. Dr. Mustafa Özyurt CHP 22. Dönem Bursa Milletvekili olarak görev yaptı.