Gündem
25 Haz 2020 09:51 Son Güncelleme: 25 Haz 2020 11:42

Barış Terkoğlu tahliyenin ardından konuştu: 'Kararı içim kan ağlayarak dinledim...'

4 aydır tutuklu bulunduğu davanın ilk duruşmasında tahliye olan Barış Terkoğlu'nun gece saatlerinde cezaevinden çıkış işlemleri yapıldı. Terkoğlu, içeride kalan arkadaşları için üzgün olduğunu söyledi.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Oda Tv Genel Yayın Yönetmeni Parış Pehlivan, Oda TV Sorumlu Haber Müdür Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın dün görülen ilk duruşmasında tahliye olan Barış Terkoğlu cezaevinden çıktı. Terkoğlu, cezaevi çıkışında yaptığı ilk açıklamada “Tahliye kararını içim kan ağlayarak dinledim” ifadelerini kullandı.

Barış Terkoğlu gece saatlerinde cezaevinden tahliye oldu. Terkoğlu'nu cezaevinde eşi Özge Terkoğlu, ailesi ve dostları karşıladı. Barış Terkoğlu tahliye olduktan sonra ilk açıklamasında, “Tahliye kararı içim kan ağlayarak dinledim. İçerdeki bütün arkadaşlarımızın şu an burada olması gerekiyordu. Gazetecilik yapacağız, yazmaya devam edeceğiz…” dedi.

NE OLMUŞTU

8 Mart’tan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Murat Ağırel ile OdaTv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç, Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, ‘istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etme’ iddiasıyla bugün hakim karşısına çıkmıştı.

Mahkeme, Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Barış Terkoğlu ile Yeni Yaşam Gazetesi'nden Ferhat Çelik ve Aydın Keser için ise tahliye kararı çıktı. Bir sonraki duruşma 9 Eylül'de görülecek.