Medya
20 Ara 2021 13:31 Son Güncelleme: 20 Ara 2021 13:40

Barış Terkoğlu, Melih Gökçek'in acil işlerini yazdı! 'Nevin Gökçek seçti ve...'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugün kaleme aldığı yazısında Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'le ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in görevden alınmadan 1 ay önce "acil" olarak aldığı mobilyaların kendi evine taşındığını açıkladı.

Terkoğlu, geçtiğimiz günlerde Murat Ağırel tarafından çıkarılan "Parsel Parsel-2" kitabından bazı detayları köşesine taşıdı.

“YEDİ KALEM MOBİLYA SİPARİŞ EDİLMİŞ”

Terkoğlu, ABB Özel Kalem Müdürlüğü’nün, Gökçek istifa etmeden tam bir ay önce, 28 Eylül 2017 tarihinde yazdığı bir yazıyı işaret ederek "-Ekte belirtilen malzemelere acil ve zorunlu ihtiyaç duyulmaktadır- diyerek yedi kalem mobilya sipariş edilmiş." dedi. Terkoğlu'nun aktardığına göre; “Acil mobilya”lar (KDV hariç) 53 bin 750 TL’ye satın alınmış. Bedeli, işi alan firmaya, Ankara Büyük Şehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca ödenmiş.

NEREYE GİTTİ?

ABB tarafından acil alınan mobilyaların ABB’nin yeni yönetiminin görevlendirdiği müfettişler tarafından araştırıldığını ifade eden Terkoğlu, çıkan sonucun "inanılmaz" olduğunu ifade etti. Terkoğlu, "kitapta “acil mobilya” işini alan firmanın çalışanı M.G’nin ifadesi soruya yanıt veriyor" diyerek o ifadenin ilgili bölümünü şöyle aktardı:

“Fatura aşamasında, firma aranıldığında malzemelerin Dikmen Vadisi Başkanlık Konutu’nda kullanılmak üzere, Nevin Gökçek tarafından sipariş edildiği ve oraya teslim edildiği tarafıma söylenmiştir. Yasal sorumluluğum gereği, teslim edilen malzemeleri yerinde görmek istediysem de bunu o dönemin şartları içerisinde gerçekleştirme imkânım olmadı. Zira söz konusu yer, dönemin Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından konut olarak kullanılmakta olup belirli sayıda personel dışında girişe izin verilmiyordu.”

NEVİN GÖKÇEK SEÇMİŞ

"Diğer ifadelerin de aynı şeyi söylediğini belirten Terkoğlu, "Çalışanlar apar topar alınan mobilyaların Gökçek’in konutuna götürüldüğünü anlatıyor. Üstelik bütün bunlar istifadan sadece bir ay önce yaşanıyor." dedi.

Devamında Terkoğlu, "Asıl ayrıntıyı ise mobilyaların alındığı şirketin sahibi veriyor" dedi ve şirket sahibinin şu sözlerini aktardı:

“2017 yılı eylül ayında, dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, yanında bir iç mimarla firmamıza gelerek mobilyaları beğenip renklerini seçtikten sonra, firmamıza mobilyaları hazırlamamız için bir ay süre verdi.”