Gündem
10 Eki 2019 11:35 Son Güncelleme: 10 Eki 2019 13:26

Barış Pınarı Harekatı karşıtlarına tepki gösterdi!

Şarkıcı Murat Kekilli, Suriye'de güvenli bölge oluşturmaya yönelik harekata karşı çıkan ünlü isimlere tepki gösterdi.

Türkiye'yi tehdit eden terör odaklarını bitirmek ve bölgeye barış getirmek için Suriye'ye Barış Pınarı Harekatı düzenleyecek Türk ordusuna sanat dünyasının birçok isminden 'Yanındayız' mesajı ile destek geldi. Bazı sanatçıların bu durum karşısında sessiz kalması üzerine Murat Kekilli, sert eleştiride bulundu. 

BİZDE SATILIK VİCDAN YOK

"Sanat camiasının yalakalarını da, adamlarını da pekala biliriz. Unuttunuz mu vicdanımıza karşılık teklif ettiğiniz rakamları... O gün kabul etmediğimizi bugün mü edeceğiz? Bizde satılık vicdan, memleket ve dava yok koçum. Sadece sizin starlarınız (biz yarattık) dedikleriniz sizindir. Yarattığınız sanatçılar elbette sizi 'kuzu kuzu' dinleyecekler. Buna mecburlar çünkü. Atalarımız boşuna mı demiş 'Gavurun ekmeğini yiyen onun kılıcını taşır' diye..."

"Sömürüldükten sonra sanatın da sağı, solu olmaz. ABD hangi yerlinin hayatına saygı duymuş ki? Öldürmeye kendi yerlilerinden(kızılderililer)başlamadı mı?Seni veya beni umursayacağını sanma. Bu bölgede kim ölürse ölsün; sol,sağ,siyah,beyaz onların umurunda değildir."

'ALLAH'IN ORDUSU ÇOCUKLARIN İNTİKAMINI ALMAYA GELDİ'

"Hani 3 yaşında Suriyeli bir çocuk vardı.Ölmeden önce Allah’a her şeyi anlatacağım diyen...Anlatmış!!! Allah’ın ordusu çocukların intikamını almaya geldi"