Polemik & Kulis
20 Mar 2020 15:47 Son Güncelleme: 20 Mar 2020 16:53

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'ndan Koronavirüs salgını nedeniyle tahliye talebi

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun avukatı Hüseyin Ersöz, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tahliye talebinde bulundu.

Libya'da şehit düşen MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin yapılan haberle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun avukatı Hüseyin Ersöz, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tahliye talebinde bulundu.

Sözcü gazetesinden Can Özçelik'in haberine göre, Terkoğlu ve Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Koronavirüs salgını nedeniyle tahliye talebinde bulundu. Savcılığa dilekçe yazan Ersöz, “Basın Kanunu kapsamında kalan, katalog suçlardan olmayan ve alt sınırı üç yıl, muhtemel infaz süresi sekiz ay olan atılı suç çerçevesinde tahliye taleplerimiz reddedilmiş ve müvekkillerin haksız tutukluluğu devam etmiştir” ifadelerini kullandı.

Dilekçede, “Türkiye’de yüzlerce tanılı ve sayısız muhtemel vakaya, ölümlere, milyonlarca vatandaşımız için ölçülemeyen derecede hayati tehlikeye neden olan söz konusu yeni tip Koronavirüs, Silivri 9 No’lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda haksız şekilde tutuklu bulunan müvekkillerimiz için de tutukluluğun devamını fiili ve hukuki olarak riskli kılan bir duruma sebebiyet vermiştir” denildi.

Avukat Hüseyin Ersöz, Koronavirüs'le ilgili ceza infaz kurumlarında alınan önlemlerin elverişli olmadığını belirterek, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın tahliyelerine karar verilmesini istedi.

OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Libya’da şehit düşen MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin yapılan haberle ilgili soruşturma kapsamında iki hafta önce tutuklandı.