Kültür Sanat
29 Tem 2023 14:48 Son Güncelleme: 29 Tem 2023 14:51

Barbie, Kara Şövalye’nin 15 yıllık gişe rekorunu kırdı

Christopher Nolan'ın yönettiği 2008 yılında vizyona giren filmi Kara Şövalye'nin gişe rekoru şimdiye kadar kırılamamıştı. Ta ki Barbie'ye kadar... Barbie, nihayet 15 yıllık gişe rekorunu kırmayı başardı.

21 Temmuz’da vizyona iki birbirinden güçlü film girdi. Biri Greta Gerwig’in yönetmen koltuğunda oturduğu Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrolü paylaştığı Barbie filmi, bir diğeri ise Christopher Nolan’ın yönettiği ve Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Matt Damon gibi birbirinden ünlü ismin rol aldığı Oppenheimer… 

Her iki film de gişede fırtınalar gibi esse de Barbie bir adım daha öne çıkmayı başardı. Barbie, 24 Temmuz Pazartesi günü ABD gişesinde 26 milyon dolar kazandı. Rakam, Warner Bros tarafından yayınlanan bir film için şimdiye kadarki en yüksek hasılat oldu.

İşin ilginç yanı ise Barbie’den önce bu rekor 24,6 milyon dolar hasılat yapan Nolan filmi Kara Şövalye’ye (The Dark Knight) ait.

Barbie, açılış hafta sonunda ABD’de 162 milyon dolar ve dünya çapında toplam 337 milyon dolar alarak Warner Bros için büyük bir finansal başarı elde etti. Rakam, çocuk animasyonu The Super Mario Bros Movie’yi geride bırakarak yılın en büyük açılış hafta sonunu temsil ediyor.

Bu arada Oppenheimer ise açılış hafta sonunda ABD’de 80,5 milyon dolar ve dünya çapında 174,2 milyon dolar ile Barbie’nin gerisinde kaldı.

İki filmin gişedeki başarısı ise ayrıca dikkat çekiyor ve pandemiden bu yana ilk defa iki filmin aynı anda gişede bu kadar başarılı olduğunu gösteriyor. İki filmin gişe rekabeti sosyal medyada da Barbenheimer denilerek dile getiriliyor.

Ayrıca Oppenheimer, Rotten Tomatoes’da mükemmele yakın bir puan alırken Barbie biraz daha düşük puan alarak dikkat çekiyor.

Barbie’nin tek başarısı gişede de değil. Official Charts Company, Barbie filminin müziğinin önceki rekorları kırarak Birleşik Krallık single listelerini ele geçirdiğini söyledi. Greta Gerwig’in yönettiği, aynı adlı Mattel bebeği konu alan komediye eşlik eden Barbie: Albüm, aynı anda en iyi beş şarkı listesinde üç sırayı da alan ilk film müziği oldu.

Dua Lipa’nın Dance The Night adlı şarkısı şu anda dördüncü, beşinci sırada ise yine aynı film müziklerinden biri olan Nicki Minaj ve Ice Spice’ın Aqua’sı yer alıyor. Billie Eilish’in What Was I Made For? isimli filmde yer alan şarkısı da üçüncü sırada.