Medya
26 Kas 2012 12:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:25

BARBAROS ALTUĞ BOMBALARI PATLATTI; ARKA SOKAKLARDA NELER OLUYOR?

Medyaradar'ın bomba transferi Barbaros Altuğ, bu kez Kim, Nerede, Ne Zaman,Neden, Ne,Nasıl başlıkları altında bomba haberleri aktardı.

Arka sokaklarda neler oluyor?

Hayır, elbette şehrin gizli kalmış köşelerinde neler olup bittiğini anlatacak değilim; bari oralar esas sahiplerinde, onların istediği biçimde kalsın. Benim bahsettiğim arka sokaklar televizyon dünyasının koşturmalı setleri, floresanlı koridorları ve bazen de şaşaalı geceleri. Haftaya başlarken artık hayatımızın en önemli konuşma maddelerinden biri haline gelen “televizyon dünyasında (bakınız Başbakan dahi bu konuda söz alıyor) neler oluyor”u haberciliğin 5n1k kuralı ile masaya yatıralım dedim.

Kim?

Memleketimiz nerdeyse gözde bir Arap prensliği kıvamında; gelmeyenin hatrı kalıyor. Parası neyse bastıralım da gelsincilerden Paris Hilton mu istersiniz, aman bu Ortadoğu ülkesinin sineğinden yağ çıkartalımcı Jennifer Lopez mi (hiçbirimiz JLo’nun Ataşehir’de bir apartman dairesinde oturacağına inanmıyoruz; ama işte Ali Ağaoğlu’ndan akıllı çıktı Metropol İstanbul’un pazarlamacıları). Bu hafta yolu güzide şehrimize düşecek olan Holywood şöhreti ise aslında gönlümüzün sultanlarından biri (Sultan derken Muhteşem Süleymen misali erkek sultanlardan, Türkan Sultan babında değil).

Digitürk’ün bugün yayına başlayacak olan ve bağımsız film yatağı Sundance Channel’in tanıtımı için sadece kanalın değil Sundance Film Festivali’nin de kurucusu olan, oyuncu olarak alamasa da yönetmen olarak Oscar sahibi Robert Redford Istanbul’da sınırlı sayıda davetliye görünecek. Ama bence Ayşe Arman’dan kaçabilmesi olasılığı yok; o nedenle kaderine razı olup paşa paşa soyunmaya hazırlansın.

Nerede?

Kanal D’nin perşembe gecelerinin yıldızı Beren Saat pek yakında ekranlara dönmeye hazırlanıyor İntikam dizisi ile. Senaryosunu Berkun Oya’nın yazdığı dizi uyarlandığı Revenge ile paralel gidecek. Aşk-ı Memnu dizisinden sonra yerli ve bilhassa Arap ülkelerinden yabancı konukların nerdeyse hac ziyaretine gelir gibi kafilelerle ziyaret ettiği, dizinin çekildiği Sarıyer’deki beyaz köşkün yerini ise bu sefer bir yalı alıyor.

Beren Saat’in yerli, yabancı hayranları kıta değiştirmeye hazırlansınlar zira bu kez mekan Anadolu yakasında. Kanlıca’daki tarihi bir yalıda geçen hafta başlayan çekimler şimdilik sessiz sakin ilerliyor; ama duyulduğu andan itibaren Kanlıca yeni tur istikameti olacak Beren’cilerin, esnaf şimdiden hazırlansın.

Ne zaman?

Kanal D’nin hayranı bol dizilerinden Kuzey Güney’in Güney’i Buğra Gülsoy on parmağında on marifet genç sanatçılardan. Kendi yazdığı (ve oynadığı) Pragma’yı da sahnelediği Galatasaray’daki garajistanbul’da bu gece bir partinin ev sahipliğini yapacak Gülsoy. Düşman kardeşi Kuzey (Kıvanç Tatlıtuğ) gelmeyebilir ama dizinin yakışıklılarından Serhat Teoman başta olmak üzere kadronun gözdeleri orada olur; haydi kızlar bu gece garajistanbul’un önüne o zaman.

Neden?

Muhteşem Yüzyıl’da haftaya bir ayrılık daha yaşanacak. Bu seferki oyunculardan biri değil ama. Dizinin senaryo danışmanı olarak bu sezon kadroya katılan ünlü yazar Latife Tekin haftaya gösterilecek 76. Bölümün ardından diziye veda ediyor. Bu ayrılık kararı Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dünkü konuşmasından çok daha önce alındı merak edenlere. Tekin yeni romanı ve üzerinde çalıştığı bir başka proje ile ilgilenmek istiyor ve Tim’s ile zaten kısa süreli yapılan anlaşmayı devam ettirmeme kararı aldılar; dostça boşanma yani, kırılan gücenen yok ki Tekin dün gece Habertürk’de yayınlanan Balçiçek İlter’in programında da kadrosunda yer aldığı dizinin yanında durarak bu durumu gösterdi.

Ne?

Ne sorusunun karşılığı Fetih dizisi; çalışmalar hızla devam ediyor. Medyapım’ın iddialı dönem dizilerinden olan ve platosundan kostümlerine her ayrıntısı ile nerdeyse hazır olan dizinin sadece kanalı belli değil. Yakında o da belli olacak ve Fetih yeni dönemde görücüye çıkacak. Ama kanalın Show TV olmayacağı kesin.

Nasıl?

Bu sorunun cevabını sizler vereceksiniz çünkü ben bulamadım; gece gece okuyup beni “nasıl, nasıl?” sorularına gark eden röportajında Tuna Kiremitçi yeni dönemde Muhteşem Yüzyıl’da Sarı Selim rolünü, yani başrolü oynayabileceğini ciddi ciddi anlatıyordu (teklif falan var zannetmeyin, ne fol ne yumurta yok ortada). Bugüne kadar el atmadığı tek alan olan oyunculuk için nasıl oluyor da gözünü en iddialı dizinin başrolüne dikiyor anlarsanız bana yazarsınız (aç tavuk kendini darı ambarında hayal eder açıklamasını kabul etmem, baştan söyleyeyim).

b_altug@yahoo.com