Medya
28 Mar 2015 16:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Baransu'ya belgeleri vermekle suçlanan gazeteciden açıklama!

Tuncay Opçin, tutuklu gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşinin iddialarına cevap verdi.

Balyoz davası kapsamında tutuklanan Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur, Baransu'ya belge temin eden kişinin gazeteci-yazar Tuncay Opçin olduğunu ileri sürdü.

Star gazetesinde yer alan haberde "Bavullarla belge taşımasıyla tanınan Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun eski eşi E.K, 'Baransu’ya Tuncay Opçin yayınlaması için belge ve para veriyordu. Opçin'le, görüştükten sonra önemli haberler yazıyordu" iddiaları yer alıyordu.

İddialara Opçin'den cevap gecikmedi. Opçin, iddiaları sosyal medya hesabından "Baransu'nun eski eşi bu gizli ilişkinin en önemli detayını atlamış. Birlikte kitap yazmıştık! Arkadaş yazmış ispatını benden istiyor. Belge verdiğimi söyleyen bir görüntü, parmak izi vb. göstersin. Esra Konur aslında Balyoz yayınlanırken nerede olduğumu anlatmış: Acıbadem Hastanesi'ndeydim. Yanında korumayla dolaşan adama bir bavul belgeyi kim verir? Kaldı ki Balyoz belgeleri elime geçse kendim yayınlardım. Deli miyim böyle bir haberi kaçırayım? Takdir neyse olur. Ne bir fazla, ne bir az. Ulan ne zor işti be! Korumayı atlat, Miti atlat, Mobese'yi atlat! Şaka, şaka. Balyoz'la TEM'de ifade vermiştim. İddianamede yer almıştı" açıklamasıyla yalanladı.