Röportaj
05 Tem 2015 17:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Baransu'nun eşinden gazetecilere sitem! "Can Dündar'a sahip çıkıldığı gibi..."

Gazeteci Mehmet Baransu'nun eşi Nesibe Baransu, yaşadıklarını anlatırken medyaya da gönderme yaptı.

Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu'nun eşi Nesibe Baransu, yaşadıkları anlattı. Bugün gazetesine konuşan Nesibe Baransu, adaletin işleyeceğine ve bir gün ummadıkları bir anda tahliye edileceğine inancının tam olduğunu söyledi.

Mehmet Baransu'nun tutukluluk hali için gazetecilere sitemde bulunan Nesibe Baransu, şunları söyledi.

CAN DÜNDAR'A VERİLEN DESTEK VERİLMEDİ

Bu süreçte gerek medyadan gerekse sivil toplum kuruluşlarından beklediğiniz desteği görebildiniz mi?

Hayır göremedik. Mehmet Bey'e yapılan operasyon tamamen yalnızlaştırmaya yönelik bir operasyon. Bu süreçte bir Can Dündar'a sahip çıkıldığı kadar Mehmet Baransu'ya sahip çıkılmadı. STK'larda ya da gazeteci arkadaşların bir kısmında kişiye özel muamele var. Can Dündar ile Mehmet Baransu meslektaş. Balyoz, Uludere ve MİT TIR'ları haberleri birbirinden farklı haberler değil. Üçü de aynı gazetecilik başarısıdır.

En son dün (perşembe) konuştunuz sanırım. Nelerden bahsettiniz ya da genel olarak neler konuşuyorsunuz?
1 saat görüştük. Gardiyanlar da saat tutuyor, bir bakış fazla atma imkânın yok. Daha çok süreçle alakalı bu hafta neler yapılabileceğine dair istişare yapıyoruz. İstediği evraklar oluyor, onları tamamlamaya çalışıyorum. Çok hızlı geçiyor benim için hafta. İnanın uyuyamıyorum. Buraya da 1 buçuk saatlik uykuyla geldim.
BENİ YORGUN KARŞILIYOR
Bir rahatsızlığı var mı?

Sağlık olarak bir sıkıntısı yok. Manevi olarak da elhamdülillah... Ruhsal olarak da ben metanetli görüyorum Mehmet Bey'i. Bana diyorlar ki, 'Siz mi Mehmet Bey'den moral alıyorsunuz Mehmet Bey mi size moral veriyor.' İnanın onun duruşundan, gölgesinden dahi beslenebiliyorum. Tamamen onun hissettirdiği duygularla bir haftama yön verebiliyorum. Sadece mahkemesi olduğu zamanlar çok yorgun karşılıyor beni. Yapılmak istenen zaten çok verimli bir konuşma geçirtmemek.