Gündem
21 Nis 2024 10:48 Son Güncelleme: 21 Nis 2024 11:00

Banu Parlak davasında şok ifade! "Engin Polat olayını çöz paranın yarısını bana gönder"

Çete lideri Emirhan Döner’in Engin Polat’la yaptığı pazarlıkla ilgili savcılığa verdiği ifadeye MedyaRadar ulaştı. Döner’in bomba etkisi yaratan ifadesinde ‘ Sedat Peker bana Engin Polat’ın telefonunu attı. Pazarlığı yüksek tut. Aldığın paranın yarısını bana gönder’ dedi. Söylediğim para Engin Polat’a çok geldi’. O da işi başkasına verdi dedi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Banu Parlak Güzellik Merkezi’nin kurşunlanması olayıyla ilgili çete lideri Emirhan Döner’in tanık sıfatıyla savcıya ifade verdiği ortaya çıktı. Şu anda cezaevinde tutuklu bulunan Döner’in 23 Kasım 2023 tarihinde verdiği ifadesinde, Engin Polat’la görüşme isteğinin Skype üzerinden Sedat Peker’den geldiğini söyledi. İşte Döner’in polise verdiği ifadesindeki şok itirafları….

PAZARLIKTA YÜKSEK FİYAT ÇEK!

‘2021 Yılı Şubat ayı ile 2022 yılı Kasım ayı arasındaki süreçte serbest kaldığım dönemde organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile Skype programı üzerinden görüşüyordum. Sedat Peker bana ‘Ben yurt dışındayım. Engin Polat’ın çözmem gereken bir konusu var. Bu arkadaşların bir sıkıntısı var. Aldığın paranın yarısını bana gönder. Ancak pazarlıkta fiyat yüksek çek’ dedi. Teklifi kabul ettim. Sedat bana Engin Polat’ın numarasını gönderdi. 2022 yılı Ekim ayında Engin Polat'ı whatsApp üzerinden aradım.

DİLAN POLAT KABUL ETTİ AMA…

Göndermiş olduğu konuma gittim. Gittiğim konumu pek hatırlamıyorum. Ben Avrupa yakasında yaşadım. Küçükçekmece ve Bakırköy’ü bilirim. Anadolu yakasını bilmem. Ancak şunu hatırlıyorum, bana atılan konum Beykoz bölgesindeydi. Konumun beni götürdüğü hatırlamadığım bir site içerisindeki hatırlamadığım bir villaya gittim. Engin Polat, Dilan Polat ve yanlarında bulunan tanımadığım iki şahıs beni karşıladı. Yaptığımız görüşmede Engin Polat bana, ‘Şarkıcı Banu Parlak ile sıkıntılarımız var. Bunun ortadan kalkması gerekiyor’ dedi. Sıkıntısını çözeceğimi söyledim. Ancak bu işin karşılığında 5 milyon dolar para alacağımı söyledim. Dilan Polat kabul etti ama Engin Polat verdiğim fiyat teklifini kabul etmedi. Engin bana ‘Ben bu iş için başka gruplardan da teklif aldım. Onlar senden çok daha düşük teklif verdiler. Teşekkür ederiz buraya kadar yorduk’ dedi. Vedalaşıp oradan ayrıldım. Bu görüşmeyi yaptığım telefonun nerede olduğunu bilmiyorum’

DÜŞÜK FİYATA DALTONLAR ÇETESİNE VERİLDİ!

Emirhan Döner’in Engin Polat ile Dilan Polat’la görüşme gerçekleştirdiği Ekim ayı içerisinde Banu Parlak'a ait güzellik merkezi kurşunlandı. Polis, kurşunlanma olayı ile ilgili Daltonlar çetesinden beş kişiyi gözaltına aldı. Savcılık, Engin Polat, Dilan Polat, Sezgin Polat'ın 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' suçlarından 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezasının talep edildiği bir iddianame hazırladı. Soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Kalkan ifadesinde, "Sezgin Polat, Banu Parlak'ı vurmam halinde 2 milyon lira değerindeki güzellik merkezi bayiliğini bana bedelsiz vereceğini söyledi" dediği öğrenildi. Şüpheli Engin Polat ise bu iddiaları yalanladı. İddianamede Barış Boyun, Beratcan ve Batın Can Gökdemir'in 'Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapsi istenirken diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edilmişti.