Gündem
01 Nis 2015 17:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

Banksy'nin eserini 175 dolara sattı!

Gazze'de Rabi Darduna adlı kişinin, Bansky'nin çizdiği bir eseri 175 dolara sattığı belirtildi. Darduna, eseri Banksy'nin temsilcisi olduğunu söyleyen bir Filistinliye sattığını söyledi.

Gazze'de bir Filistinli dolandırıldığını ve ünlü sanatçı Banksy'nin çizdiği, değeri yüz binlerce doları bulduğu tahmin edilen duvar resmini 175 dolara (455 TL) sattığını söyledi. Rabi Darduna BBC'ye yaptığı açıklamada, Banksy'nin Gazze'deki evinin ayakta kalan tek kapısına çizdiği resmi satarken kandırıldığını belirtti.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Darduna, evi geçen yıl İsrail'in saldırısında yıkılan binlerce Filistinliden biriydi. Banksy Şubat ayında Gazze'yi ziyaret edip enkazlara siyasi mesajlar veren resimler çizmişti. Darduna'nın yıkılan evinin kapısında ağlayan bir Yunan tanrıçası resmi vardı.

BANKSY: ESER GERİ VERİLMELİ
Darduna resmi Banksy'nin temsilcisi olduğunu söyleyen bir Filistinliye sattığını söyledi. Resmi alan kişiyse BBC'ye yaptığı açıklamada satışın yasal olduğunu savundu. Sanatçının temsilcisinin aileyi arayıp, eserin geri verilmesi gerektiğine inandığını söylediği belirtildi.
Banksy'nin İngiltere'nin Bristol kentinde çizdiği bir duvar resmi 590 bin dolara (1,53 milyon lira) satılmıştı. Banksy'nin gerçek kimliği bilinmiyor ve sanatçı bu yönüyle de efsane olmuş durumda.