Ekonomi
28 Mar 2023 07:24 Son Güncelleme: 28 Mar 2023 07:24

Bankalarla ilgili dikkat çeken ‘kredi’ değerlendirmesi! ‘Muslukları açacaklar…’

GİB e-beyanname sisteminin 1 Nisan’da açılacağına vurgu yapan uzmanlar, “Bankalar 2022 yılı beyannamelerine dayanarak kredi musluklarını biraz açacaklar” değerlendirmesinde bulundu.

Bankalarla ilgili dikkat çeken kredi değerlendirmesi geldi. GİB e-beyanname sisteminin henüz açılmadığını hatırlatan Finans Uzmanı Murat Özsoy, 2022 yılı kurumlar vergisi beyannamesinin henüz sisteme yüklenmemiş olmasına dikkat çekti. Piyasadaki sadece ‘risk iştahı yüksek’ olan bazı bankaların kredi verdiğini söyleyen Murat Özsoy, bu kredilerin de mevcut müşterilerin ‘limitlerini artırmak’ yönünde uygulandığını ifade etti.

"KREDİ MUSLUKLARI AÇILACAK"

1 Nisan itibariyle GİB e-beyanname sistemi açılacak. Bu nedenle bankaların, firmaların sistemlere girdiği 2022 yılı beyannamelerinin ardından 2022 yılı mali verilerine dair yoğun bir kredi kullandırım temposuna başlayacağı tahmin ediliyor. Finans uzmanı Murat Özsoy, GİB e-beyannamesinin 1 Nisan itibariyle yüklenmeye başlamasıyla bankalarda yoğun bir şekilde kredi taleplerinin oluşacağını dile getirdi.

“Nisan ayı başı itibariyle sistemlere 2022 yılı kurumlar vergisi beyannameleri sistemlere yüklenme başlayacağı için Bankalara çok yoğun bir şekilde kredi kullanma talepleri akmaya başlayacak” değerlendirmesinde bulunan Murat Özsoy, “Bankalar da 2022 yılı beyannamelerine dayanarak kredi musluklarını biraz açacaklar diye düşünüyorum” dedi ve “İştahlarının en fazla olacağı dönemi yaşayacaklar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.