Gündem
24 Haz 2014 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

Balyoz'da Balçiçek İlter öfkesi!

Balyoz davasının 1 numaralı sanığı Çetin Doğan en çok kızdığı gazetecinin Balçiçek İlter olduğunu söyledi.

Balyoz davasının 1 numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dava süreci sonrası kimseye nefret duymadığını belirterek ''Ama pek çok kızdığım insan var.'' dedi. Doğan en çok kızdığı gazetecinin de Balçiçek İlter olduğunu açıkladı.

Doğan, Sözcü Gazetesine verdiği demeçte ''İnsanlar haksız yere cezaevinde kaldığı zaman doğal olarak isyan ediyor. Belli güçler, laik demokratik güce inanan bizleri, ellerine fırsat geçtiği zaman yapmaları gerekeni, doğalarında olan şeyi yaptılar'' dedi ve şunları söyledi:

''Öyle şartlanmışlar ve programlanmışlar. Bir kısım okumuş yazmış sözüm ona entelektüel insan diyor ki ‘Üniformayı görünce ona küfür etmek, karşı çıkmak, faşizme karşı demokratik olmaktır. Bunlar zaten her zaman darbecidir’ diyorlar. Balçiçek İlter hanım ben ithamlar altında kalırken, doğruları anlatırken ‘Dehşete kapıldım, korktum kendisinden, o kadar soğukkanlı anlatıyor ki’ demişti. Bu kadar ön yargılı ‘Bu bunu yapmıştır’ diyen insan başka ne söyleyebilir?''

Çetin Doğan, TSK içinden de kumpasçılara katılan alt düzeyde kişiler olduğunu savundu ve ''O gün zannettiler ki Çetin Doğan sadece hedef alı-nıyor. Bana değil, TSK’ya yöneltilen bir saldırıydı. Bilirkişi atamasında yanlışlıklar oldu. Askeri mahkemelerde yargılanmamız gerekiyordu. TSK, bunlara sahip çıkmadı'' dedi. Doğan tahliyesi sonrası kendisini eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'in aradığını siyasete girme niyetinin de olmadığını söyledi.