Gündem
11 Mar 2013 14:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

BALIKESİR'DEKİ SEL FELAKETİ GAZETECİYİ DE VURDU

Balıkesir'deki sel hayatı vurdu. Olayı haberleştirmek isteyen İHA muhabiri ise sel mağduru oldu.

Edremit'teki kuvvetli yağışla ilgili görüntü çekmeye çalışırken kapıldığı sel sularından bir iş makinesi yardımıyla kurtarılan ve düştüğü dereden çıkarılan İhlas Haber Ajansı (İHA) Edremit muhabiri Serhat Şenkökçü, başından geçenleri anlattı.

Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Şenkökçü, yaptığı açıklamada, Cennetayağı Mahallesi'nde kuvvetli yağışın neden olduğu durumu görüntülemek isterken bir anda gelen sel sularına kapılarak sürüklenmeye başladığını belirtti. Şenkökçü, ''Düştüğümü gören bir kepçe operatörünün yardımıyla kurtuldum. Kepçe beni sulardan çıkardı. Bu sırada kamera ve fotoğraf makinem, su aldığı için arızalandı'' dedi.

Bunun üzerine ajans merkezine, fotoğraf ve görüntü ulaştırma çabasıyla cep telefonuyla çekime başladığını anlatan Şenkökçü, şunları kaydetti:

''Taşması sonucu, İzmir-Çanakkale yolunda çökmeye neden olan Kanlı Dere'nin yakınında bulunan bir evde yaşayan yaşlı çiftin yardım istediğini öğrendim ve Edremit Belediyesi itfaiye ekipleriyle söz konusu adrese gittim. Burada gerçekleştirilen kurtarma çalışmalarını cep telefonuyla çekmeye çalışırken ben ve bazı itfaiyeciler, bir anda sel suları yüzünden oluşan heyelan nedeniyle Kanlı Dere'nin kıyısına düştük. Farklı noktada bekleyen diğer ekip, beni ve üç itfaiyeciyi ölümden kurtardı.''

İtfaiye aracıyla yolculuk yaparken yaşadıkları bir kazada araç içinde sıkıştıklarını belirten Şenkökçü, ''3 kez ölümden döndüm. Fotoğraf makinem, kamera ve bağlı aparatı ile küçük dizüstü bilgisayarım tamamen kullanılamaz hale geldi. Zor bir gece geçirdik'' dedi.