Gündem
11 Ara 2019 13:02 Son Güncelleme: 11 Ara 2019 13:05

Balıkesir Çamlıktepe Parkı çürümeye terk edildi! Vatandaş isyan etti!

Balıkesir'de 150 milyon lira harcanarak yapılan Çamlıktepe Parkı bitti. Ancak Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından teslim alınmadığı için park çürümeye terk edildi. Aylardır açılmayan Çamlıktepe Parkı’nın durumu vatandaşları isyan ettirdi.

Balıkesir'de 150 milyon lira harcanarak yapılan Çamlıktepe Projesi bitmesine rağmen aylardır açılmıyor. Dev tesisi aylardır açmayan Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz projeyi çürümeye bırakmış durumda. Aylardır açılmayan Çamlıktepe Parkı’nın durumu vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaş “150 milyon lira harcanarak yapılan tesis neden açılmıyor?” diye soruyor.

Balıkesir'de 150 milyon lira harcanarak yapılan Çamlıktepe projesi bitmesine rağmen aylardır açılmıyor. Dev tesisi aylardır açmayan Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz projeyi çürümeye bırakmış durumda. Vatandaşlar ise 150 milyon lira harcanarak açılmayan park için isyan ediyor.

Balıkesir’in en güzel projelerinden biri olan Çamlıktepe projesini eski başkan Ahmet Edip Uğur başlattı. Önceki başkan Zekai Kafaoğlu da bitirdi. Proje Balıkesir’e yeni bir turizm alanı da kazandıracaktı. Göz kamaştıran Çamlıktepe projesi Balıkesir belediye başkanı Yücel yılmaz göreve geldiğinde açılışa aslında hazırdı. Ancak açılışı yapılmadı. Vatandaş 150 milyon lira harcanan proje  açılmadığı için tepki gösterdi.

Çamlıktepe projesi içinde belediyeye gelir getirecek ticari mülkler de var. Gençlerin buluşma noktası olacak Millet Kıraathanesi de projede bulunuyor. Fakat bütün bunlara rağmen 150 milyon lira harcanan Çamlıktepe Parkı projesi hala açılmıyor. Vatandaş aklında ise “Neden açılmıyor?” sorusu var.

Projeler cezalandırılıyor iddiası

Dev tesisi açmayan Belediye Başkanı Yücel Yılmaz projeyi çürümeye bırakmış durumda. Kimi kaynaklara göre belediye başkanı Yücel Yılmaz bakım onarım masrafından kaçıyor. Bu masrafları müteahhit firmaya yüklemek için açılışı yapmıyor ve projeyi teslim almıyor.

Bazı kaynaklara göre ise aslında kaderine terkedilen tek proje çamlık tepesi değil. İddialara göre kimi projeler de cezalandırılıyor. Bir başka iddia ise bazı projer de belirli kişilere verilmek için bekletiliyor.

İddialara göre 8 aydır görevde olan belediye başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi devam eden hiçbir projede herhangi bir mesafe kaydedemedi.