'Baldızı aşık etme büyüsü'ne pişkin savunma! Bakanlık ceza yağdırdı!

Ticaret Bakanlığı, halkın duygularını sömürmek amacıyla sosyal medyada faaliyet gösteren sözde büyücü ve medyumlara milyonlarca lira ceza kesti. Onlardan biri de ‘baldızı aşık etme büyüsü’ yaptığını iddia ediyordu. Telefonla arandığında yaptığını inkar etse de, 550 bin liralık cezadan kurtulamadı.

'Baldızı aşık etme büyüsü'ne pişkin savunma! Bakanlık ceza yağdırdı! - Sayfa 1

Ticaret Bakanlığı inanç ve duygu sömürüsü yapan sözde büyücü ve medyumlara ceza yağdırdı. Kısmet açma bağlama ve gideni geri getirme adı altında yaptıkları büyüleri sosyal medyadan reklamlarla duyuran 6 kişiye 3 milyon 647 bin lira ceza kesildi.

18
'Baldızı aşık etme büyüsü'ne pişkin savunma! Bakanlık ceza yağdırdı! - Sayfa 2

Ceza kesilen sözde büyücülerden birisi de ‘baldızı aşık etme büyüsü’ yapıyordu. Ticaret Bakanlığı cezayı kesince amacını da söylemini değiştirdi.

28
'Baldızı aşık etme büyüsü'ne pişkin savunma! Bakanlık ceza yağdırdı! - Sayfa 3

Show Haber muhabiri de o sözde hocalardan bazılarını aradı. İçlerinden biri üzerinizde büyü olup olmadığını görmek için görüntülü seans yaptığını ve telefonla görüntülü arayabileceğini söyleyerek sadece teşhis için istediği ücreti de belirtti.

38
'Baldızı aşık etme büyüsü'ne pişkin savunma! Bakanlık ceza yağdırdı! - Sayfa 4

Muhabirle sözde büyücü arasında telefondaki konuşma ise şu şekilde gerçekleşti:

- Görüntülü aramayla seans alıp bakım yapacağım size varsa üzerinizde bir sıkıntı zaten hissedersiniz. Parayı hesaba İBAN’a bana EFT yapıyorsunuz.

- Ne kadar?

- 300 TL.

48