Gündem
09 Ara 2013 23:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Balbay'ın ilk sözleri! Cezaevlerinde pilsel haberleşme yöntemi var!

Cezaevi çıkışında bir açıklama yapan Mustafa Balbay, ''Bu süreç kin güdülecek bir süreç değil'' dedi.

Mustafa Balbay, Sincan Cezaevi’nden saat 20.30 sıralarında çıktı. Tahliye kararının duyulmasının ardından kalabalığın her dakika arttığı Cezaevi önünde izdiham yaşandı. Balbay güçlükle yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

- SORUMLU HİSSEDİYORUM: Kendimi içeride kalan onlarca, yüzlerce hak arayan tutukluya karşı, sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum. Bu sürecin taptaze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum.

- YARIN YEMİN EDECEĞİM: Yarın öğleden sonra Meclis’te yemin edeceğim. Ben ilk yeminimi, meslektaşlarım aracılığıyla halka karşı etmek istiyorum; Bundan sonraki yaşamımda haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı mücadele edeceğim. Bu süreç, üzerine sünger çekilecek bir süreç değildir. Ama kin güdülecek bir süreç de değildir.

- AİLEME TESLİM OLDUM: İlk aileme teslim oldum, her şeyi onlarla beraber yaşadık, karım, çocuklarım, annem, babam, kardeşlerim... Daha sonra büyük ailem Türkiye’ye teslim olacağım, gazetem Cumhuriyete teslim olacağım.

- İNSAN HAKLAMALARI: Yarın 10 Aralık İnsan Hakları Günü. Maalesef Türkiye’de her gün insan haklamaları günü haline geldi. Artık bu haksızlıkların giderilmesi gerekiyor. Hakkımı haddimi biliyorum, bir ucundan tutacağım, halka verdiğim ilk yemin budur. Bir girdim, bin çıkıyorum.

- MERHABA TÜRKİYE: Bütün yüreğimle bu dönemin çok sağlıklı bir başlangıç olmasını diliyorum. Hukukun aranmasına halkın katılması en büyük dileğimdir. Hepinize merhaba diyorum, merhaba özgürlük, merhaba Türkiye.

CEZAEVLERİNDE PİLSEL HABERLEŞME YÖNTEMİ VAR: Cezaevlerinde haberleşme yöntemi olduğunu söyleyen Mustafa Balbay, "Cezaevlerinde haberleşme yöntemi var pilsel diye. Bir koğuştan ötekine pile sarıp mesajınızı tel örgülerin üzerinden atarsınız. Bu mesajlardan birinde ’iki yıldır tutukluyum hala mahkemem sonuçlanmadı’ diyordu. Hukuku aramaya halkın da katılması en büyük dileğim. Mahkemeler halk adına karar veriyorsa, o zaman halkın vicdanına, özlemine de karşılık vermek zorundadırlar. 3 bin saat mahkeme karşısında kaldım; Merhaba özgürlük, merhaba Türkiye" diye konuştu