Gündem
10 Oca 2013 14:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

BALBAY; "HAPİSTE GAZETECİLER GÜNÜ OLMAZ BUNUN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Mustafa Balbay "10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Hapiste gazeteciler günü olmaz, bunun için mücadele ediyoruz" dedi.

Ergenekon Davası’nın 274. duruşması başladı. CHP İzmir Milletvekili, tutuklu sanık Mustafa Balbay "10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Hapiste gazeteciler günü olmaz, bunun için mücadele ediyoruz" dedi. Kendisine el sallayan Gazeteci- Yazar Soner Yalçın’ı gösteren tutuklu sanık Tuncay Özkan da, "İçeri atarlar yine gazetecilik yapar. İşte bu kadar. Soner’i gördünüz değil mi?" diye konuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 67’si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası’nın 274. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, gazeteci Tuncay Özkan, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 43 tutuklu sanık hazır bulundu.

İLKER BAŞBUĞ KATILMADI

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Odatv Davası’ndan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan Yalçın Küçük ile tutuksuz sanık CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün’ün de aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

"HAPİSTE GAZETECİLER GÜNÜ OLMAZ BUNUN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Tutuklu sanıklar saat 10.00’da duruşma salonuna alındı. İzleyiciler, tutuklu sanıklardan Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu sanıklara el salladı. Sanıklar da kucaklaşma hareketi yaparak izleyicilere karşılık verdi. İzleyicilerden biri ’Mustafa Balbay nasılsın?’ diye bağırdı. İzleyiciye ,"13 Aralık gibiyim" cevabını veren Mustafa Balbay, gazetecilerin bulunduğu bölüme dönerek "Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Çalışan Gazeteciler gününüz kutlu olsun . Hapiste gazeteciler günü olmaz bunun için mücadele ediyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"İÇERİ ATARLAR YİNE GAZETECİLİK YAPAR"

Kendisine el sallayan Gazeteci- Yazar Soner Yalçın’ı gösteren tutuklu sanık Tuncay Özkan da, "İçeri atarlar yine gazetecilik yapar. İşte bu kadar. Soner’i gördünüz değil mi?" diyerek alkışlamaya başladı. Bu sırada mübaşir de duruşmanın başladığını belirterek sık sık tutuklu sanıkların yerlerine oturması konusunda uyarılarda bulundu.

EMEKLİ ORGENERAL KARADAYI’NIN AVUKATI GÖZLEMCİ SIFATIYLA DURUŞMADA

Öte yandan eski bakanlardan Yaşar Okuyan ile Gazeteciler Soner Yalçın, Müyesser Yıldız, Barış Pehlivan’ın da aralarında bulunduğu bazı gazeteciler de duruşmaya izleyici olarak katıldı. "28 Şubat" soruşturması kapsamında mahkeme tarafından serbest bırakılan eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın avukatı Erol Aras da Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak gözlemci sıfatıyla duruşmaya katıldı.