Gündem
14 Kas 2014 17:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:54

Bakanlıktan Zaman gazetesinin o haberine yalanlama

Milli Eğitim Bakanlığı, Zaman'ın "Bakanlık, Belgeleri Tahrif Ederek Müdürleri Başarısız Gösterdi" başlıklı haberini yalanladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), "elektronik bir sistem üzerinden gerçekleştirilen müdür puanlandırmalarında oynamalar yapıldığı ve mahkemeye ibraz edilen formlarda tahrifata gidildiği" yönündeki iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

MEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede "Bakanlık, belgeleri tahrif ederek müdürleri başarısız gösterdi" manşetiyle yayımlanan haberle ilgili açıklama yapılmasına lüzum görüldüğü ifade edildi.

"Elektronik bir sistem üzerinden gerçekleştirilen müdür puanlandırmalarında oynamalar yapıldığı ve mahkemeye ibraz edilen formlarda tahrifata gidildiği iddiası tamamen asılsız olup, haber yalan ve iftiradan ibarettir" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"HABERLER HER GÜN BAŞKA KAMU KURUMU TARAFINDAN TEZKİP EDİLDİ"

"Haberde konu edilen şahsın sistemdeki puanlamasıyla mahkemeye ibraz edilen formdaki puanlaması 70.75 olup iki belge arasında her hangi bir farklılık bulunmadığı Bakanlığımız resmi kayıtlarında açıkça görülmektedir.

14 Kasım 2013 tarihinde, Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitimde dönüşüm projesi olan eğitim sistemindeki reform çalışmalarını 'Eğitime Darbe Planı' manşetiyle duyuran söz konusu gazetenin yine bir 14 Kasım'da iftira ve yalandan ibaret bir haberi servis etmesi hiç şaşırtıcı olmamıştır.

Söz konusu gazetenin son bir yıllık müktesebatına bakıldığında her türlü basın etik ilkelerini ayaklar altına alarak yayımladığı haberlerin hemen hemen her gün bir başka kamu kurumu tarafından tekzip edildiği açıkça ortadadır."

MEB'in açıklamasında, "Hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla söz konusu yayın organını ve bu sistematik kampanyada kendilerine destek veren bütün paydaşlarını aklıselime ve sorumlu hareket etmeye davet ediyoruz" denildi.