Gündem
15 Ağu 2022 08:51 Son Güncelleme: 15 Ağu 2022 08:53

Bakanlıktan Server Sinanoğlu açıklaması

Diyarbakır Bismil’de alkollü kullandığı resmi araçla bir çocuğun ölümüne neden olan ve tutuklanan Batman Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, Çorum Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atandı. İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi’nde dikkat çeken bir isim yer aldı.

15 Temmuz 2022’de Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde alkollü şekilde kullandığı resmi araçla, yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammet Çelik’e çarpıp ölümüne neden olan ve tutuklanan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliği'ne atandı. Sinanoğlu’nun yerine Gercüş Kaymakamı olarak ise Ağrı’nın Tutak ilçe Kaymakamı Enis Aslantatar atandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında Batman Gercüş Kaymakamı iken ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasına karışan Server Sinanoğlu ile ilgili çıkan haberler ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Server Sinanoğlu hakkında Bakanlığımızca görevden uzaklaştırma işlemi yapılmış, Gercüş Kaymakamlığı’na ise başka bir kaymakam ataması yapılmıştır.

Kadrosu Taşra Hukuk Müşavirliğine alınan Server Sinanoğlu'nun görevden uzaklaştırma hali devam etmektedir. Konuyla ilgili olarak gerek adli soruşturma gerekse Bakanlığımızca görevlendirilen Mülkiye Müfettişi marifetiyle idari soruşturma sürmektedir."