Medya
27 Tem 2019 21:27 Son Güncelleme: 27 Tem 2019 21:41

Bakanlık'tan Emin Çölaşan'ın iddiasına sert yanıt: 'Fitne haber'

Genelkurmay Başkanlığı karşısında bulunan Jandarma Genel Komutanlığı’nın bahçesindeki Atatürk heykeli, restorasyon sonrasında kaldırılmıştı. Tepkilerin gelmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın bahçesinde yer alan heykel, geçtiğimiz aylarda restorasyona alınmıştı. Restorasyon bitiminde ise heykelde yapılan değişiklikler dikkat çekmişti. 

Restorasyon sonrasında Asker Heykeli’nin arkasından Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi ve Türk Bayrağı kaldırılmasına kamuoyundan tepkiler gelmişti. 

İçişleri Bakanlığı bugün web sitesinden bir açıklama yayınladı:

"FİTNE HABERİNE KAYNAKLIK TEŞKİL ETMEKTEDİR"

"Sözcü Gazetesi’nde bugün 'Atatürkçü ordumuz vardı' başlığı ile yer alan köşe yazısıyla Emin Çölaşan, Bakanlığımız ile ilgili yeniden bir fitne haberine kaynaklık teşkil etmektedir.

Bahse konu anıt ile ilgili yapılan çalışma, eser sahibinden alınan yazılı muvafakat doğrultusunda, 1998 yılında yapılmış olan anıtın kaidesinin yenilenmesidir.

Arkadaki kaide, bulunduğu alan ile uyumlu olmadığından Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız tarafından yeniden yaptırılmaktadır. Dolayısıyla fitne konusu yaptığınız anıt inşaatı, hâlâ devam etmektedir. Anıt inşaatı tamamlandığında, projesine ve eserin aslına göre son halini alacaktır.

Gerek terörizm gerekse göç, nüfus, asayiş, trafik, iç güvenlik, uyuşturucu ve Bakanlığımız ile ilgili tüm görevlerde, ülkemizde kararlılıkla mücadele yapan birimlerine karşı Sözcü Gazetesi’nin ve malum yazarının bu saldırılarının anlamı bizce bilinmektedir. Kamuoyunun böyle bir mesele ile meşgul edilmesinden dolayı üzüntülerimizi bildirir, saygılarımızı sunarız."

EMİN ÇÖLAŞAN NE YAZMIŞTI?

"Sevgili okurlarım, şimdi burada gördüğünüz iki fotoğraf önce Odatv'de yer aldı. Aynı fotoğraflar dünkü Korkusuz gazetesinin manşetinde idi. (Korkusuz, bizim grubun gazetesi.) Yer Ankara'nın göbeği, Meclis ve Genelkurmay binalarının tam karşısı. Jandarma Genel Komutanlığı binasının caddelere bakan bahçesi… Büyük bir Mehmetçik heykeli… Ve hemen arkasında Türk Bayrağı ve Atatürk rölyefi. Anlamı gerçekten çok büyük olan bu güzel heykelin önünden her gün binlerce araç ve yaya geçiyor. 

Söylentiye göre şimdi orada yeniden düzenleme yapılıyormuş, Mehmetçik heykeli kalacakmış ama Atatürk büstü ve Türk bayrağı kaldırılmış! Onlar önemsiz ya, daha sonra yeniden eklenecekmiş! Dün bizim Korkusuz gazetesinin İstanbul'daki yöneticilerine sordum: “Sizin bugünkü manşetinizden sonra Jandarma'dan, ya da herhangi bir ilgili kurumdan açıklama, yalanlama geldi mi?” Öyle ya, bu haber yanlış olsaydı mutlaka bir açıklama yapar, mutlaka bir yalanlama gönderirlerdi. Korkusuz öyle sıradan, çurçur bir gazete değil…

"ANLI ŞANLI SÜLEYMAN SOYLU VAR"

Hilesiz hurdasız günde net 65-70 bin adet satıyor. Şimdi böyle bir gazete bu fotoğrafları manşetinde kullanıyor ve hiçbir kurumdan tık yok. Manşet aynen şöyle: “Jandarma Genel Komutanlığı önündeki Atatürk rölyefi kaldırıldı. Niye kaldırdın Paşam! Komutanlık önündeki anıt restorasyona alındı. Çalışma bitti, asker heykeli yerine konuldu. Ancak arkasındaki Atatürk rölyefi ve Türk Bayrağı yok oldu!.. Vicdanlar sızladı.”

Evet, dün akşam saatlerine kadar Korkusuz'a Jandarma Genel Komutanlığından herhangi bir açıklama gelmemişti. Bu fotoğrafları görünce kendi kendime söylendim… “Geçmişte bizim Atatürkçü, sağlam bir ordumuz vardı, ona güvenirdik!.. Şimdi sıra bunları görmeye mi geldi!” Sonra aklıma geldi… 'Aaa, doğru ya… Jandarma artık doğrudan İçişleri Bakanlığına bağlandı. Başında bir orgeneral, onun da başında anlı şanlı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var!..' Taşlar yerine oturdu!"