Gündem
09 Kas 2014 10:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:54

Bakanlıktan 'ayı selfiesi' çekenlere uyarı: Yapmayın, öleceksiniz

ABD Orman Bakanlığı, ayılarla selfie çektirme modasına uyulmaması konusunda çağrı yaptı.

ABD Orman Bakanlığı, sosyal medyada yavaş yavaş yayılmaya başlayan “ayı selfie”si hakkında uyarıda bulundu. “Selfie çekeceğinize kaçmaya bakın” diyen Bakanlık, ölümlerin yaşanması konusunda endişeli.

Tahoe Gölü’nün güneyinde bulunan Taylor Creek Visitor Center’a giden ziyaretçiler, bu ara ayılarla selfie çektirmeye merak saldı. Ziyaretçiler bu ara göle akın eden, kokanee türü somon balıklarını avlamaya gelen boz ayılardan kaçacağı yerde selfie çektiriyor.

Tahoe Gölü havzasının basın sözcüsü olan Lisa Herron, Reno Gazette-Journal adlı gazeteye bu konuda açıklama yaptı. İnsanların uzak durmaya çalışacağı yerde ayılara koşturduğunu belirten Herron, “İnsanların gruplar halinde ayılara doğru koşturduğunu ve selfie çekmeye çalıştığına şahit olduk” diye konuştu.



Üstlerine doğru koşturan insanları görünce ayıların korkabileceğini ve saldırabileceğini söyleyen yetkililer, halka “uzak durun” çağrısında bulunuyor.

Öte yandan ayı saldırısında yaralanan ya da ölen insanların sayısı da oldukça az. Özellikle de Tahoe Gölü’nde yaşayan bu boz ayılar bir hayli sakin hayvanlar. Ancak provoke edildiğinde saldırıya geçebilecekleri ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor.