Polemik & Kulis
21 Kas 2018 16:21 Son Güncelleme: 21 Kas 2018 16:37

Bakanlık olaya müdahale etti! İHA’nın haberi yine patladı! (Medyaradar/Özel)

İhlas Haber Ajansı’nın son bombası İçişleri Bakanlığı’nı da çileden çıkardı.

Ege’de Türk karasularına giren askeri gemiye, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından müdahale edildiğine ilişkin bir takım görüntüler geçen İhlas Haber Ajansı, yine baltayı taşa vurdu.

Son dönemde sık sık kurmaca görüntüler ile abonelerine servis yapan kurum, olayı uluslararası düzeyde sorunlar doğurabilecek konulara kadar getirince bakanlık duruma müdahale etmek zorunda kaldı.

İçişleri’nden yapılan açıklamada, İHA tarafından internet sitelerine geçilen “Türk Botu Yunan askeri gemisini böyle kovaladı”, “Türk karasularına giren askeri gemiye, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından müdahale edildi” haberlerinin eski görüntüler kullanılarak hazırlanan bir kurmaca olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca bu gibi kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik hazırlanan haberlerin ülke menfaatlerini sıkıntıya sokabileceğine dikkat çekildi.

İşte o açıklama:

21 Kasım 2018 tarihinde bazı basın yayın organları tarafından paylaşılan Aydın ili Kuşadası
ilçesi Güzelçamlı yakınlarındaki Bayrak Adası önlerinde gerçekleştiği belirtilen bir olaya ilişkin
“Türk Botu Yunan askeri gemisini böyle kovaladı”, “Türk karasularına giren askeri gemiye,
Sahil Güvenlik ekipleri tarafından müdahale edildi” başlıklı haberler yayınlanmıştır.

Bahse konu yayınlanan haberlerin güncel olmadığı, eski görüntülerin kullanılarak, 2016 yılında gerçekleştiği tespit edilen olaya ilişkin görüntülerin yeni bir haber olarak yayınlanarak bugün itibari ile Ege Denizi’nde Yunanistan ile gerginlik durumu varmış gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirici nitelikte ve ülke menfaatleri açısından sakınca doğurabilecek şekilde yapıldığı
değerlendirilmiştir.

20 – 21 Kasım 2018 tarihlerinde bahse konu bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 6 adet
Sahil Güvenlik unsuru tarafından düzensiz göçün ve yasadışı faaliyetlerin önlenmesine yönelik  keşif/karakol görevleri icra edilmiştir. İcra edilen görevler süresince hiçbir Türk Sahil Güvenlik gemi/botu tarafından Yunan askeri unsuru ile temas edilmemiş, haberlerde bahsedildiği şekilde bir “dalaşma” yaşanmamıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

MEDYARADAR/ÖZEL

ETİKETLER
#iha #yalan haber