Politika
29 Şub 2024 08:49 Son Güncelleme: 29 Şub 2024 12:46

Bakanlık istediği iddia edilen Nasuh Mahruki'den açıklama

Bağımsız aday Nasuh Mahruki, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın "Kendisine AFAD Başkanlığı teklifinde bulundum" sözünü doğruladı, neden bakanlık istediğini anlattı.

CHP'den aday gösterilmeyince İstanbul Beşiktaş'tan bağımsız belediye başkan adayı olan Nasuh Mahruki, seçimde rakibi olan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın "Kendisine AFAD Başkanlığı teklifinde bulundum. O bakanlık istedi" sözlerine yanıt verdi. Teklifi doğrulayan Mahruki, AFAD'da tarikat ve cemaatlerin örgütlü bulunduğunu, bu yapıyı temizlemekle vakit kaybetmektense Afet Bakanlığı isminde yeni bir bakanlık kurulmasını önerdiğini söyledi.

Rıza Akpolat dün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Önceki dönem genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsaydı, kendisi AFAD Başkanı olacaktı. Bizzat ben belediyeye çağırdım, bunun teklifini ettim, ben ettim. Burada ifade ediyorum, kendisi hayatta, ben de hayattayım. Belediyede konuştuk. 'Bir talep var. Kemal Bey, cumhurbaşkanı olursa sizin AFAD Başkanı olmanızı istiyor' dedim. Kendisi bana 'düşüneyim' dedi. Sonra 'AFAD’ı yönetemem, Afet İşleri Bakanlığı kurulsun ve ben bakan olayım' dedi. Süreç sonra kapandı."

Duvar'ın haberine göre, Nasuh Mahruki dün YouTube'da katıldığı Flu TV yayınında İlker Canikligil'in sorusu üzerine Rıza Akpolat'la aralarında geçen diyaloğu doğrulayarak özetle şunları söyledi:

"Ben dedim ki ona 'O iş olmaz.' Neden olmaz? Çünkü AFAD'da çok yiğit, kahraman Atatürkçü olduğuna eminim. Ama böyle olmayan inanılmaz sayıda bir çok insan da var. İçinde dünya kadar tarikatçı var, Menzilci var bilmem neci var... 'Ben bunlarla mı uğraşacağım' dedim. Size 'Giyotin lazım' dedim. Ben değilim. O işi ben yapamam. Önce AFAD'da temizlik yapılması lazım. Bütün bu tarikatlar, Menzilciler falan bunları temizlemek lazım. Ben bununla mı uğraşacağım. AFAD'ı adam etmek için tarikatlarla mı kavga edeceğim."