Gündem
30 Eyl 2022 09:43 Son Güncelleme: 30 Eyl 2022 09:48

Bakanlık FETÖ Goebbels'i için harekete geçti

FETÖ'nün Goebbels'i olarak bilinen firari Cevheri Güven'in Almanya'da yaşadığı ortaya çıktıktan sonra mahkeme harekete geçti.

Emniyet istihbarat ve MİT'in çalışmalarıyla FETÖ'cü Güven'in Almanya'da yaşadığını tespit edilmesi üzerine Adalet Bakanlığı geçtiğimiz ay Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin almış olduğu tutuklamaya yönelik yakalama kararını Almanya Adli Makamlara gönderdi. Talep yazısında Güven'in Türkiye'ye iade edilmesi istendi.
Sabah gazetesinden Ömer Çetin'in haberine göre 15 Temmuz darbe girişiminden iki gün önce "tankın eli kulağında" paylaşımı yapan, Deniz Baykal'a kaset kumpasının baş mimarlarından FETÖ'cü Cevheri Güven, asılsız ve belgesiz iddialarla yasadışı kaçtığı Almanya'dan Türkiye'ye yönelik karalama kampanyasına devam ediyor. Güven, çektiği ilk kara propaganda videosunu 2019 yılında yayınladı. 

O günden bu yana 250'den fazla video çeken Güven'in videoları, firari FETÖ'cüler ve örgütün haber siteleri tarafından algı operasyonunda kullanıldı. 

Örgüt üyesi Cevheri Güven hakkında firar ettiği tarihten bu yana ne Kırmızı Bülten çıkartıldı, ne de Adalet Bakanlığı aracılığıyla iadesi istendi.