Medya
20 Mayıs 2014 15:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Bakan'ın gömleği ile işçinin çizmesi aynı karikatürde!

Bakan Yıldız'ın tepki toplayan gömlek açıklaması ve maden işçisi Yalçın'ın Türkiye'yi ağlatan çizme hassasiyeti, Demirci'nin çizgisiyle...

Bakan Yıldız'ın, "Arkadaşlarım soruyor neden iki gündür aynı gömleği giyiyorsun. Ben de durumumuz bu diyorum” açıklaması ve maden işçisi Murat Yalçın'ın "Çizmelerimi çıkarayım mı, sedye kirlenmesin" ifadesi aynı karikatürde buluştu.

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında yaşanan faciada 'resmi rakamlara göre' 301 işçi hayatını kaybetmiş, yüzlerce çocuk babasız kalmıştı.

Kara vicdanların hırs, hata ve ihmalleriyle 'bir avuç kömüre' verilen ömürlerin yangını, aile ocaklarına düşerken anne-baba, eş-evlat ve kardeşlerin sinelerindeki alevleri gözyaşları da söndüremedi.

Kara elması, zenginlik ve rızık kapısı olmaktan çıkarıp insanların emeklerini sömüren bir sistemin hizmetine verenlerin, o insanların kara gününde acılarına da hakkıyla ortak olması beklenemezdi haliyle.

Hemen her olayın mağduru olabilmeyi başaranlar da katliam-cinayet olarak da nitelendirilen faciada yine 'mağdurum da mağdurum' söylemleriyle halkın karşısına çıkmaktan çekinmedi.

"İKİ GÜNDÜR AYNI GÖMLEĞİ GİYİYORUM"

Facianın yaşandığı ilk günlerde istifa edip etmeyeceği konuşulan AKP’li Enerji Bakanı Taner Yıldız, olaydan 2 gün sonra 'gömlek değiştirememekten' dert yanmıştı. Bakan Yıldız'ın "Arkadaşlarım soruyor neden iki gündür aynı gömleği giyiyorsun. Ben de durumumuz bu diyorum.” ifadeleri tepki toplamıştı.

MADENCİ, 'SEDYE KİRLENMESİN' DEMİŞTİ

Maden kazasından bir süre önce facianın yaşandığı ocağa övgüler sıralayan Bakan Yıldız, gömlek değiştiremeyerek-sandalyede uyuyarak olayın mağduru olurken; maden işçisi Murat Yalçın, kazanın ardından ambulansta sedyeye alınacağı zaman "sedye kirlenmesin" diye çizmelerini çıkararak, devleti(!) ve kendisinden sonra sedyeye alınacak arkadaşlarını mağdur etmek istememişti.

Madenci Yalçın'ın hassasiyeti Türkiye'yi duygulandırmış, Bakan Yıldız ise vatandaştan tepki toplamıştı. Hürriyet çizeri Latif Demirci de Soma faciasını bu iki olay üzerinden yorumladı.

Karikatürde maden işçisi, "Çizmelerimi çıkarayım mı?" diye soruyor, Bakan Yıldız ise "Yok yok gir öyle... Bak ben de şu gömleği 4 gündür çıkarmadım üstümden!" diye cevap veriyor.

İşte, Demirci'nin karikatürü: