Eğitim
17 Şub 2023 08:44 Son Güncelleme: 17 Şub 2023 09:02

Bakan’dan KYK yurtları ve öğrencilerle ilgili flaş açıklama! ‘Mağdur etmeyeceğiz…’

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından KYK yurtlarının depremzedelere açılması hakkında yaptığı değerlendirmelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, “Öğrencileri mağdur etmeyeceğiz” dedi ve ekledi: “Staj yapan öğrenciler, çalışan öğrenciler, üniversitede olması zaruri olan öğrencilerle durumu dengeleyeceğiz”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından KYK yurtlarının depremzedelere açılması hakkında yaptığı değerlendirmede “öğrencileri mağdur etmeyeceklerini” söyledi.

Kasapoğlu, Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi’ye açıklamalarda bulundu. Bakanın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kapasiteniz ne kadar? Yurtlara daha ne kadar depremzede alabileceksiniz?

Bizim total kapasitemiz 850 bin. Ama yurtlarda kalan öğrencilerimiz var. Ailesi deprem bölgesinde olan öğrencilerin kalma talepleri varsa onlar kalacak. Staj yapan öğrenciler, çalışan öğrenciler, üniversitede olması zaruri olan öğrencilerle durumu dengeleyeceğiz. Önceliğimiz boş kapasitelerin değerlendirilmesi, sonra kendiliğine göre bir planlama yapacağız.

Öğrencilerden kalmak ihtiyacı olanlar yurtlarda kalabilecekler mi?

Tabii ki. Onları hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. O yüzden planlamayı boş yerlere göre gerçekleştiriyoruz.

Yurtlara yerleştirdikleriniz ne kadar kalabilecek?

AFAD’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni planlamaları var. Kalıcı konut çalışmaları, çadırkent, konteynır kent kurma çalışmaları var. Onlarla eşgüdümlü gideceğiz.

Depremzedeler her kademedeki eğitimlerine devam edebilecekler mi?

YÖK’ün bu anlamda çalışmaları var. Yüksek Öğretim Kurulu önümüzdeki günlerde bu konuyu detaylarıyla açıklayacak.

Depremzedeler ne kadar kalacağız diye soruyorlar.

İlk andan itibaren depremzedelerin yanındayız. Hiç endişe etmelerine gerek yok. Devlet tüm imkânlarıyla, tüm kurum ve kuruluşlarıyla onların yanında. Gelişen süreçlere göre onların mutlu olmasını sağlamak adına yeni uygulamalar olacak.