Gündem
27 Mar 2013 14:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

BAKAN YILDIZ'DAN CANLI YAYINDA AHMET ÇALIK'A ŞOK!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CNN Türk ekranlarında Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Yıldız, Kıbrıs Rum Kesimiyle tartışmalı sularda uluslararası hukuka aykırı olarak çalışmalarını sürdüren İtalyan enerji şirketi ENI ile çalışmama kararı aldıklarını açıkladı.

ORTAĞI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMEYİ ÇALIK KENDİ YAPACAKTIR

''ENI şirketi ile Türkiye'deki projelerinin rafa kaldırılması da dahil Türkiye'de çalışmama kararı aldık'' diye konuşan Yıldız, Samsun-Ceyhan arasına inşa edilecek ham petrol boru hattı projesinin Çalık Holding ile birlikte ENI'nin de görev aldığını hatırlattı.

Bakan Yıldız, Çalık'ın bu konuda kendi değerlendirmesini yapacağını ancak kendilerinin bu şirketi tercih etmediklerinin altını çizdi.

SİYASİ SORULARI YANITLAMADI

Yıldız, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ardından enerji alanındaki işbirliğinin nasıl gelişeceği sorusu üzerine bunun siyasi bir konu olduğunu, enerji sektörüyla doğrudan ilgisi bulunmadığını vurguladı.

ÇÖZÜM SÜRECİ YER ALTI KAYNAKLARINI HAREKETE GEÇİRECEK
 
Çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu'daki enerji yatırımlarına etkisinin ne olacağı sorusu üzerine Yıldız, daha önce bölgede yatırım yapmaya kalkan müteşebbislerin zaman zaman saldırıya uğradığını hep beraber gördüklerini hatırlattı. Bölgeye yardım yapılırken Kürtlerin haklarını korumak adına yapıldığı öne sürülen saldırıların aslında oradaki vatandaşlara zarar verdiğini anlatan Yıldız, "Çözüm süreciyle beraber, silahların bırakılmasıyla beraber buradaki başta kömür olmak üzere bir çok yeraltı kaynaklarımızın daha hızlı harekete geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.