Gündem
12 Kas 2023 19:37 Son Güncelleme: 12 Kas 2023 19:38

Bakan Yerlikaya açıkladı! Sınırda yeni hamle: 'En ufak göç akımı istemiyoruz'

İran sınırındaki duvarla ilgili atılan ve atılacak adımlara dikkat çeken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göç konusunda net mesaj vererek, "Bu duvarın karşısından en ufak bir göç akımının gelmesini istemiyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı Sınır Güvenliği toplantısında konuştu. Sınır güvenliğine vurgu yapan Bakan Yerlikaya, "Milletimizin huzuruna, güvenliğine kastedenlere tahammülümüz yoktur, hiçbir zaman olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"EKSİK VE İHTİYAÇLARI EN KISA SÜREDE GİDERECEĞİZ"

Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İran hududundaki duvarların hazırlanmasında onların bizden istediği fiziki güvenlik sistemleriyle ilgili tüm detayları yapma noktasında gayret gösteriyoruz. Eksikler ve yeni ihtiyaçlarla ilgili tespitlerimizi yaptık, en kısa sürede gidereceğiz. Bazı ufak tefek tamirat yapmamız gereken yerler tespit ettik, onlarla ilgili gayret göstereceğiz.

"GÜCÜMÜZ ARTTIKÇA CESARETLERİ KIRILIYOR"

Bu duvarın karşısından en ufak bir göç akımının gelmesini istemiyoruz. Buradaki gücümüz arttıkça onların da cesaretlerinin kırıldığını ve farklı göç noktaları aradıklarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Kritik bölgelerde kameralar yerleştirildi.

Sınırlarımız kırmızı çizgimizdir. Düzensiz göçle mücadelede olmazsa olmazdır. Milletimizin huzuruna, güvenliğine kastedenlere tahammülümüz yoktur, hiçbir zaman olmayacaktır.