Gündem
27 Kas 2021 23:22 Son Güncelleme: 28 Kas 2021 00:56

Bakan Yanık'tan Müslüme hakkında korkutan sözler! "Cinayette pek çok detay..."

Türkiye'nin yüreğini yaralayan 3 yaşındaki Müslüme'nin şüpheli ölümü ve sonrasında ortaya çıkan "Müslüme'nin dedesi, biyolojik babası" iddiası gündemdeki yerini korurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili suskunluğunu bozdu.

AK Parti Teşkilat Akademisi Programı'na katılmak üzere Samsun'a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye'nin günlerdir konuştuğu Müslüme Yağal'ın ölümünü cinayet olarak tanımladı ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

 "AİLENİN DUYUMUYLA İLGİLİ PEK ÇOK DETAY ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI"

Mersin'in Gülnar ilçesinde, ailesinin kışı geçirmek için çadır kurduğu sırada ortadan kaybolan ve 10 gün sonra cesedi bulunan ve tutuklanan dedesi Hasan Yağal'ın biyolojik babası çıktığı Müslüme Yağal ile ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, "Konuyla ilgili detay vermeyeceğim ama Müslüme cinayetinde soruşturma ilerledikçe, ailenin durumuyla ilgili pek çok detay ortaya çıkmaya başladı. Biz de konuyla ilgili her türlü adımları atıyoruz. Ailede anneyi ve 4 kardeşi, kurum bakımına aldık. 18 yaş altı 2 kız kardeş ve 2 erkek kardeş ile anne, şu an kurum korumasındadır. Süreci takip ediyoruz, kamu davası açıldığında sorumlu ya da sorumlular kim çıkacaksa biz de müdahil olacağız. Olayın bazı yan örüntüleri var, orada da sorumlu ya da sorumlular her kimse bununla ilgili de gerekli adımları atacağız. Şu an anne ve 4 kardeş, korumamız altındadır" şeklinde konuştu.

 NE OLMUŞTU?

Karaman'dan kış mevsimini geçirmek için 10 Kasım'da Mersin'in Gülnar ilçesinin 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi'ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin 6'ncı çocuğu Müslüme, saat 17.00 sıralarında kayboldu. En son çadır kurdukları alanın yanında oynarken görülen Müslüme'yi bulamayan ailesinin yardım çağrısı üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edildi.