Ekonomi
25 Kas 2021 11:18 Son Güncelleme: 25 Kas 2021 12:45

Bakan Vedat Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması: Uzlaşmaya yakınız

Asgari ücret görüşmeleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den flaş bir açıklama geldi. Bilgin uzlaşı sinyali verdi "Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız" dedi.

Asgari ücretle ilgili görüşmeler, doğalgaz, elektrik gibi kalemlerde yapılan zamların gölgesinde aralık ayında başlayacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Ağustos 2020'de açıkladığı 'doğalgaz müjdesinin' üzerinden geçen süre zarfında, elektrik, akaryakıt ve doğalgaza toplam 35 kez zam yapıldı. Yalnızca elektrikte, 2018'den bu yana faturalar yüzde 122 civarında zamlandı.

 UZMANLAR: 'YOKSULLUK SINIRININ YARISINDAN AZ OLMAMALI'

Yoksulluk sınırı, DİSK ve TÜRK-İş'in verilerine göre 10 bin liranın üzerine çıktı. Uzmanlar, asgari ücretin yoksulluk sınırının yarısından az olmaması gerektiği konusunda hemfikir. 

BAKAN BİLGİN: TOPLUMU TATMİN EDECEK BİR SEVİYEDE OLACAĞINA İNANIYORUM

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inandığını söyledi. "Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız" dedi.

TÜRK-İŞ BAŞKANI: MİLLET GEÇİNMEKTE ZORLANIYOR

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, toplumu bir ay daha germenin anlamsız olacağını belirterek ayın 15'ine kadar bu görüşmelerin tamamlanması gerektiğini kaydetmişti. Atalay, şunları ifade etmişti:

"Millet geçinmekte zorlanıyor. Bırakın bir ayı, 15 gün bile geçinemiyor. Pazardaki, marketteki tabloyu herkes biliyor. Bugün aldığını aynı fiyata yarın alamıyor. Yarın aldığını öbür gün alamıyor. Rakamları yaşayan herkes biliyor. Ben de biliyorum, ülkeyi yönetenler de biliyor. İşçi çok iyi biliyor. Onla evini döndürmeye çalışıyor. Pazar ve market raflarında 50 liraya aldığın, 10 gün sonra 70 lira oluyor. Bu tabloyu göz önüne alarak bize bir rakam getirsinler."