Gündem
06 Mar 2020 13:31 Son Güncelleme: 06 Mar 2020 13:38

Bakan Varank'tan flaş Odatv açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), OdaTV'ye erişim engeli getirmesine gelen eleştirilere yTwitter hesabından yanıt verdi.

Libya'da şehit olan MİT görevlisinin cenaze törenine ilişkin haber yayınlayan OdaTV'nin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberde imzası bulunan Hülya Kılınç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklama kararlarının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da harekete geçti ve OdaTV'ye erişim engeli getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt verdi.

"Malum websitesiyle alakalı kimse basın özgürlüğü yalanına sığınmasın. Şehit MİT mensubunu ve ailesini deşifre etmek dünyanın her yerinde suçtur." diyen Bakan Varank, "O hayran olduğunuz Batı ülkelerinde bunu yapsanız, başınıza gelecekleri tahmin bile edemezsiniz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise kararı şu sözlerle değerlendirdi:

"Bütün dünyada istihbarat işleri ve istihbaratçıların isimleri gizlidir.Buna aykırı davranış ve yayınlar ağır cezalık suçtur.Şehit istihbaratçının ve ailesinin ismini açıklamak veya bunu tekrar yayınlamak gazetecilik faaliyeti olmayıp bilerek isteyerek istihbaratçılık yapmaktır..."

ETİKETLER
#mustafa varank #odatv