Gündem
07 Ara 2023 13:50 Son Güncelleme: 07 Ara 2023 13:52

Bakan Tunç'tan AİHM ve Osman Kavala açıklaması: Kendi mecrasında sürüyor

AİHM'in Osman Kavala kararıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "O süreç kendi mecrasında sürüyor. Bizim de Adalet Bakanlığı olarak Bakanlar Komitesi'nde görüşlerimizi ifade ediyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. AİHM'in Osman Kavala kararıyla ilgili soruya da yanıt veren Tunç, şunları söyledi:

"Yargımız vermiş olduğu bir karar söz konusu ve bu karar Yargıtay tarafından da onaylandı. Başından beri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin tavrı da belli… Orada nasıl bir siyasi süreç işlediğini de hep beraber görüyoruz. Avrupa konuyu maalesef yargı dışında tartışıyor. Dosyadaki deliller, işlenen suç, Gezi olaylarının 10 yıl öncesini hatırlarsak bir şiddet olayı olduğunu o gün hep beraber yaşamıştık. Dolasıyla bir kalkışma hareketi söz konusuydu. Bu da Türk yargısı tarafından delilleriyle tespit edildi. Oradaki Bakanlar Komitesi’ndeki görüşmeler devam ediyor. Biz de Adalet Bakanlığı olarak Bakanlar Komitesi'nde görüşlerimizi ifade ediyoruz. Burada Türkiye'nin haklılığını Türk yargısının bağımsız ve tarafsız Türk yargısının vermiş karara saygı duyulmasını, bu konuyu siyasallaştırılmaması gerektiğini hep ifade ediyoruz."