Gündem
18 Haz 2020 23:35 Son Güncelleme: 19 Haz 2020 09:45

Bakan Soylu'nun tepki gösterdiği gazeteci Saygı Öztürk canlı yayında ağladı

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün "Trabzon böyle bir yükseliş görmedi" haberine istinaden kendisine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verirken ağladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tepki gösterdiği Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Bakan'a yanıt verirken canlı yayında gözyaşlarına hakim olamadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ali Ayvazoğlu isimli bir bürokratın kariyerindeki yükselişi yazan Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e tepki göstererek, "İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk'ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır." ifadelerini kullanmıştı.

"40 YILDIR NAMUSSUZLUK YAPMADIM, YAPMAM DA"
Soylu'nun bu sözlerine KRT TV'de yayınlanan Söz Meclisi'nde yanıt veren Öztürk şunları söyledi:

" Saygı Öztürk olarak bugüne kadar sadece gazetecilik yaptım ve gazetecilik yapmaya devam edeceğim.Çok üzüldüm, samimi söylüyorum. Bir bakanın böyle konuşmaması, yazmaması lazım. Ülkem adına üzülüyorum. Bir bakanın bir gazeteciye böyle dememesi lazım. Daha önce başka bir meslektaşımız için de söyledi. Olmaması gerekir. 

Malımızı, canımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz bakanın böyle yapmaması lazım. Böyle konuşmaması lazım, tabii takdir yine bakanın, ne diyebiliriz. 

40 yıldır bu tür polemiklere girmedim. Demokrat Parti Genel Başkanlığı döneminden beri de görüşmedim. Siyasetçilerle ne haddimi aşarım ne kendimi haklı bulurum. Gazetecinin siyasetçiyle polemiğe girmesi... 40 yıldır namussuzluk yapmadım bundan sonra da yapmam. Ben kalemimi satmam.”

Öztürk'ün bu açıklamaları yaparken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

SOYLU'DAN YENİ TWEET: SAYGISIZ ÖZTÜRK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Soylu, "#SAYGIsızÖZTÜRK 1- Haysiyet cellatlığı yaptın 2- Şimdi de yalan söylüyorsun. Seni Türkiye'nin tüm namuslu insanlarına şikayet ediyorum" ifadelerini kullandı.