Televizyon
29 Haz 2022 15:02 Son Güncelleme: 29 Haz 2022 15:59

Bakan Soylu şikayet etmişti... RTÜK'ten iki kanala Sedat Peker cezası!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV ve KRT'ye suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarına ilişkin yapılan yayınlardan dolayı para cezası kesti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şikâyeti üzerine RTÜK, Halk TV ve KRT’ye yüzde 3 para cezası kesti.

CHP kontenjanından RTÜK üyesi Okan Konuralp, Halk TV’ye ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı’nın “Van Başkale” şikâyetine istinaden de ikinci bir para cezası kesildiğini aktardı. Öte yandan Konuralp, RTÜK’ün Emre Kongar ve Merdan Yanardağ’ın İstanbul Bahçeşehir’de 6 kadının maruz kaldığı erkek şiddetine ilişkin yorumları nedeniyle TELE1’i de cezalandırdığını duyurdu.

Konuralp, “Üç kanal için verilen dört ayrı para cezası kararı oy çokluğuyla alındı; kararlara Sayın Taşçı’yla birlikte karşı oy kullandık” notunu ekledi.

 

CHP kontenjanından RTÜK üyesi İlhan Taşcı da söz konusu cezaları sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“Sedat Peker’in açıklamalarının tartışılmasından rahatsız olan Süleyman Soylu’nun şikâyeti üzerine RTÜK rapor düzenledi; Halk TV ve KRT’ye %3 para cezası kesildi.

Oysa cezalandırılan yayınlarda Peker’in iddialarının araştırılmaması, soruşturulmaması eleştiriliyor.

RTÜK cezasını Sedat Peker’in açıklamalarının değerlendirildiği programlarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “eleştiri sınırı ötesinde küçük düşürüldüğü” gerekçesine dayandırdı.

Kararlar oy çokluğuyla alındı.  Karara Sayın Konuralp ile birlikte karşı oy kullandık.”