Gündem
01 Nis 2023 11:41 Son Güncelleme: 01 Nis 2023 11:45

Bakan Soylu sessizliğini bozdu: "Siyasette kırgınlık olmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında ‘milletvekili’ gerginliği olduğu iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yeni açıklamalar geldi.

Kahramanmaraş merkez üssü depremlerin ardından afet bölgesinde çalışmaları koordine eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, son günlerde yaşadığı şiddetli bel rahatsızlığı nedeniyle tedavi olacağı ve bir süre dinleneceği öğrenilmişti. 

Soylu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında kriz yaşandığı iddia edilmişti. Soylu’nun milletvekilliğini reddettiğini ve istirahate çekildiği iddia edilmişti ancak bir tweet atarak Erdoğan’a ve ‘davaya bağlılığını’ açıklamıştı.

Soylu yeni bir açıklama yaparak ‘siyasette kırgınlık’ olmayacağını vurguladı.

Soylu, CNN Türk’e yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“15 yaşından beri bel fıtığım var, iyice kötüleşti. Bu hastalıkların büyük bölümü genetik zaten. Kahramanmaraş'ta fizik tedavi görüyorum.

Hatay'da 21 bin 300 bina yıkık, yıkılacak. Bu binaları n yüzde 40'ı kaldırıldı. Ramazan Bayramına kadar enkaz kaldırmayı bitireceğiz. Buranın 10 günlük karşı karşıya kaldığı yıkımdan dolayı diğerlerinden geri bir takvimi var. 10 ilde enkaz bayrama kadar kalkacak. Hatay'da bayramdan 10 gün sonra kalkacak.

Bu tabii ilk bölüm. Acil yıkılacak ve yıkılmış binaların enkazı. Diyelim 100 parça var, biz 30'unu kaldırıyoruz. Bir de 70'i var. Bu bittikten sonra 3 aylık periyodumuz daha var. Enkaz kalkınca Antakya'nın yüzde 75'i boş arsa olacak.

Konsantrasyonumuz seçim değil deprem. Bu kadar iş var, günlük tartışmalara giremeyiz. Siyasetin kendine ait kuralları vardır. Bu kurallar işler. Siyasette kırgınlık olmaz.”