Gündem
20 Mayıs 2021 00:09 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2021 00:23

Bakan Soylu canlı yayında açıkladı! Sedat Peker'in kaçtığı ülkeyle ilgili skandal gerçek!

TRT’de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, 15 Temmuz süreciyle ilgili önemli bir bilgi paylaştı.

Canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Soylu, Sedat Peker'in de bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin faillerini sakladığını söyledi. Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika'yı da 15 Temmuz sürecine destek vermekle suçladı.

"15 TEMMUZ'U YAPANLARI SAKLIYORLAR"

Sedat Peker'in de şu an bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD'nin 15 Temmuz'un faillerini sakladığını kaydeden Soylu, "Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir. Bugün Cumhurbaşkanımızı anti-Semitizm ile suçlayanlar, 15 Temmuz'u yapanları ABD'de saklıyorlar, ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri'nde. Bu söylemler için bir sipariş verilmiş, anlaşılmıyor mu? Yalan ve iftira ile Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar" dedi.

"ABD BÜYÜKELÇİSİ'NE RANDEVU VERMEYECEĞİM"

Amerika Büyükelçisi'nin kendisinden randevu istediğini belirten Soylu, ABD Büyükelçisi randevu istiyor, vermedim, vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.