Gündem
09 Mar 2015 13:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Bakan Şimşek Twitter'ı sallayan haritayı yalanladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sözcü Gazetesi’nin birinci sayfasında yer alan "Bakan Şimşek’ten skandal harita" haberini yalanladı.

Bakan Şimşek, "Konunun manasından çıkartılarak üstelik kendi yorumları ile haberleştirilmesini hayret ve üzüntü ile karşıladım" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sözcü Gazetesi’nin birinci sayfasında yer alan "Bakan Şimşek’ten skandal harita" haberini yalanladı. Bakan Şimşek’in yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sözcü gazetesi bugün, ilk sayfadan "Bakan Şimşek’ten skandal harita", "Bakan Şimşek’in Türkiye Haritasını Apo dahi çizmedi" başlığı ile kışkırtıcı nitelikli bir habercilik yapmıştır.Bu habere konu edilen harita önceki gün twitter hesabımdan retweet yaptığım bir linke aittir. Yani bu tweet hiçbir şekilde bana ait değildir. Retweet yaptığım bu harita okuyucuların bilgisine sunmak, onların dikkatini çekmek adına yapılan bir paylaşımdır. Yapmış olduğum her retweet onayladığım veya desteklediğim anlamına gelmez. Dolayısıyla bu retweet’e konu edilen harita ve içerikle hiçbir ilgim ve tasvibim de söz konusu değildir.Bu şekilde konunun manasından çıkartılarak üstelik kendi yorumları ile haberleştirilmesini hayret ve üzüntü ile karşıladım."