Gündem
13 Haz 2021 13:15 Son Güncelleme: 13 Haz 2021 13:17

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim için yeni açıklama

Yeni tip korona virüs sürecinde alınan tedbirler gereği, okullarda yüz yüze eğitim yapılamadı. Vakaların düşmesi ve aşılama sürecinin hızlanması sonrası gözler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çevrildi. Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime eylül ayında başlamayı planladıklarını açıkladı.

Sabah gazetesinden Hakan Tekin'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk, yüz yüze eğitim için de tarih verdi.

"AMACIMIZ EYLÜLDE OKULLARI AÇMAK"

Hekimlerden sonra aşılanan ilk meslek grubu öğretmenler olduğunu yineleyen Selçuk, "Şu anda tüm öğretmenlerimizin aşılanmasıyla ilgili randevu işlemi tamamlandı. Zaten çok kısa bir zamanda bu aşılama işlemi tamamlanacaktır. Eğitimi yüz yüze yapmanın hedefindeyiz. Bizim yaza ve kışa göre tedbirlerimiz var. "Neden açıp kapatıyorsunuz" dediklerinde çok net olarak "Önce sağlık" diyoruz. Çocuklarımız için risk çok az. Amacımız eylülde okulları açmak." dedi.

"SAĞLIK KISMINA BEN KARIŞAMAM"

"Öğrenciler de aşılanacak mı" sorusuna yanıt veren Selçuk, "Eğitimsel kısmıyla biz ilgileniyoruz ama sağlık kısmına ben karışamam. Dünya ülkelerini de izliyoruz. Sağlık Bakanlığı'mızın da çalışmaları var. Çocuklarımızın sağlığı bakanlığımız tarafından dikkatle ele alınıyor. Çocuklarla ilgili riskin çok düşük olması bizi rahatlatıyor. O zaman "Neden okulu kapatıyorsunuz" diyorlar? Öğretmenlerimiz için bir risk oluşturuyor. Öğretmenlerimiz zarar göreceği için eleştirilebiliriz ama ben öyle bir riske giremem." diye konuştu.

OKUL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINACAK

2020-2021 eğitim-öğretim yılı sonuna ilişkin karne, teşekkür, takdir, onur ile üstün başarı belgelerin basılı hali ve mezunlara yönelik düzenlenen diplomalar için ilgili okul müdürlüğüne başvurulacak. Ders yılı sonu işlemleri, ikinci dönem ile sorumluluk sınavlarına ilişkin tereddüt edilen hususlara, "http://ogm. meb.gov.tr" adresindeki "Sıkça Sorulan Sorular" bölümünden ulaşılabilecek.