Gündem
26 Nis 2021 12:17 Son Güncelleme: 26 Nis 2021 12:55

Bakan Selçuk'tan flaş açıklama! Yüz yüze sınavlar ertelenecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 3 Mayıs'ta yapılacak yüz yüze sınavların ertelenmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyet yazarı Abdullah Karakuş bugünkü köşe yazısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yüz yüze eğitim sınavlarının ertelenip ertelenmeyeceği konusunda yaptığı röportajı aktardı.

"HER SENARYOYA KARŞI HAZIRLIKLIYIZ" 
Bakan Selçuk 3 Mayıs sonrası okulda yüz yüze yapılacak sınavlar hakkında açıklamalarda bulundu. Pandemi tedbirlerinin sıklaştırıldığı bu dönemde öğrenci ve velilerin merakla beklediği yüz yüze sınavların ertelenmesi konusunda Selçuk her senaryoya karşı hazırlık yapıldığını belirtti. Selçuk yaptığı açıklamada, "Eğer sağlık koşulları açısından ‘sınavların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var’ denirse inanın; hiç tereddüt etmeyiz, derhal yaparız.Bizim hiçbir şekilde bir ısrarımız olmaz." dedi.

Milliyet yazarı Abdullah Karakuş'un röportajdaki yüz yüze eğitimin ertelenip ertelenmeyeceği konusunda Bakan Selçuk'un açıklamaları...

YÜZ YÜZE SINAVLAR ERTELENECEK Mİ?
Salgının seyrinde yeniden yaşanan artış nedeniyle sınavları erteleme kararı aldık. Okullarda yüz yüze eğitim yapan 8 ve 12. sınıf öğrencileri için sınavlar da yine okulda yüz yüze yapılacak. Diğer sınıf düzeylerinde sınavların ise 3 Mayıs sonrasında okulda yapılmasını uygun bulduk. 3 Mayıs’taki sınavlarla ilgili tümüyle bakış açımız şu; eğer sağlık koşulları açısından ‘sınavların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var’ denirse inanın; hiç tereddüt etmeyiz, derhal yaparız. Bizim hiçbir şekilde bir ısrarımız olmaz. Çünkü çocuklarımız, velilerimiz, öğretmenlerimizin sağlığı her şeyden önce geliyor.

ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYON EKSİKLİĞİNİ GİDERECEK UYGULAMA
Koronavirüs pandemisi sonrası bu denli stresli bir dönem geçiren öğrencileri motive etmek için herhangi bir çalışma olup olmayacağı konusunda da açıklamalar yapan Selçuk; "Salgın sonrasına yönelik öğrencilerin motivasyon eksikliğini gidermek için özel çalışmalarınız var mı?" soruna velileri sevindirecek uygulamalardan bahsetti.

SALGIN SONRASINA YÖNELİK ÖZEL BİR ÇALIŞMA
Selçuk, "Salgın sürecinde sahada öğretmenlerimizle ve ailelerimizle görüşmeler yapıp onların gelişmelerle ilgili geri bildirimlerini sık sık alıyorum. Sağlıkla ilgili durum değiştiğinde ‘acaba eğitimin ihtiyacı nasıl giderilir?’ bunun cevaplarıyla meşgulüz. Gelecek seneye ilişkin olarak her senaryoya ilişkin hazırlıkları şu an yapıyoruz. Salgın sonrasına yönelik özel bir çalışma yapıyoruz." dedi.

YAŞ VE BÖLGE OLARAK AYIRIP HANGİ GRUBUN NEYE İHTİYACI VAR ARAŞTIRILIYOR
Uygulamaların nasıl yapıldığını açıklayan Selçuk, "Velilere rehber kitaplık veriliyor, bilgi kütüphanesi hazırlanıyor. Bunlar izlendiğinde rahatlık oluşacak sosyal ve duygusal becerilerin geliştirilmesi için. Üst ve alt gelir grubunda nasıl bir değişim var? Hangi yaştaki çocukların ne tür sorunları var? Kendi başına iş yapabilme becerisi hangi gruplarda nasıl seyrediyor? Ön çalışmalar şunu gösteriyor. Alt gelir gruplarının kendi başına iş yapabilme becerisi daha yüksek çıkıyor. Yani kendi işlerini kendileri görmeye daha çok alışmışlar. Üst gelir gruplarında otonomi daha zayıf görünüyor. Hangi grubun neye ihtiyacı var? Yaş ve bölge gibi özelleştirilmiş çalışmalar yapılıyor." ifadelerini kullandı.