Gündem
19 Nis 2023 07:39 Son Güncelleme: 19 Nis 2023 07:40

Bakan Özer’in okul ziyaretiyle ilgili çarpıcı iddia! ‘Yardımcısı karar verdi…’

Milli Eğitim Bakanı Özer’in ziyaret edeceği okuldaki sınıf mevcudiyetlerinin düşürüldüğü bazılarında ise hangi öğrencilerin kalacağına bakan yardımcısının karar verdiği ileri sürüldü.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in milletvekili adayı olduğu Ordu’daki okul ziyareti öncesinde 40-50 olan sınıf mevcutlarının 30’a düşürüldüğü iddia edildi. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, öğrencilerin merdiven boşluğuna ya da kantine gönderildiğini söylerken, sınıflarda hangi öğrenci ve öğretmenlerin kalacağına da bakan yardımcısının karar verdiğinin iddia edildiğini aktardı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Eğitim-İş Genel Başkanı Özbay, Özer’in okul ziyaretlerinde seçim propagandası yapmasının etiğe ve hukuka aykırı olduğunu vurgularken, “Okul ziyaretlerinin gözden kaçan ve eğitimin getirildiği hali de gösteren başka vahim ayrıntıları da var. Bakan Özer’in Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu’na düzenlediği ziyaret öncesinde 50 öğrenciden fazla sınıf mevcudu olan bu okulda, öğrenciler gizlenerek sınıf mevcudu 30’a düşürülmüştür” dedi.

Bir başka okulda da sınıflarda hangi öğrencilerin ve öğretmenlerin bulunacağına bakan yardımcısının tek tek karar verdiğinin iddialar arasında olduğunu kaydeden Özbay, “Bakanlığı süresince eğitimdeki birçok iyileştirme gibi sınıf mevcutlarını düşürmek için de hiçbir adım atmayan bir bakanın ziyaretleri öncesinde, yöneticiler tarafından öğrencilerin kantine ve merdiven boşluklarına saklanması, hem eğitimin kimlere emanet edildiğinin hem de eğitimdeki birçok şey gibi işin nasıl sadece makyaj kısmıyla ilgilenildiğinin en somut örneği olmuştur” ifadelerini kullandı.