Eğitim
04 Mayıs 2023 14:41 Son Güncelleme: 04 Mayıs 2023 14:44

Bakan Özer'den atama bekleyen öğretmenlere müjde

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin öğretmen atamasında ağırlığı deprem bölgesine kaydırdıklarını belirterek, "Yani oradaki öğretmen ihtiyacının tamamını karşılamak üzere bu atamanın yüzde 50'sinden daha fazlasını birinci sırada Hatay olmak üzere deprem bölgesine kaydırdık." dedi. Özer, atama bekleyen öğretmen adaylarıyla ilgili de konuştu.

Ordu'dan AK Parti milletvekili adayı olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TVNET canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Her yıl çok ciddi oranlarda öğretmen atamaları gerçekleştirildiğine işaret eden Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu defa son 20 yılda tek seferdeki en yüksek atamayı Milli Eğitim Bakanlığına tahsis etti. İnşallah 8 Mayıs tarihi itibarıyla İstanbul'da pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle atamayı gerçekleştireceğiz. Ondan önce de sizin değindiğiniz gibi 3 bin 500 engelli öğretmen ataması ki o da son 20 yılın tek seferdeki en yüksek ataması oldu. Hatta orada Sayın Cumhurbaşkanımız bir de sürpriz yaptı. Başvuruyu yapıp atanamayan, geriye kalan tüm öğretmenlerin de atanması müjdesini verdi ve onların atamalarını da gerçekleştirdik. İnşallah 8 Mayıs'ta da 45 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz."

EN YÜKSEK ORAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİ

Özer, önceliği sınıf öğretmenliğine verdiklerini, en yüksek oranın bu branşta olduğunu söyledi.

"Üçüncü sırayı okul öncesi eğitime verdik. Çünkü okul öncesi eğitim bizim şu anda öncelikli alanlarımızdan bir tanesi. Tabii bir önceki atamada da 7 bin 503 okul öncesi öğretmen ataması gerçekleştirmiştik. Bununla ilk kez son bir yıl içerisinde 10 binin üzerinde okul öncesi öğretmen ataması gerçekleştirmiş olacağız. Yine ilköğretim, matematik, diğer alanlar, tüm alanlarla ciddi oranda öğretmen ataması inşallah gerçekleştireceğiz. Tabii bu 45 bin öğretmen atamasında ağırlığımızı deprem bölgesine kaydırıyoruz. Yani oradaki öğretmen ihtiyacının tamamını karşılamak üzere bu atamanın yüzde 50'sinden daha fazlasını birinci sırada Hatay olmak üzere deprem bölgesine kaydırdık. İnşallah atamalar hayırlı bir şekilde neticelenir ve öğretmenlerimiz bir sonraki eğitim öğretim yılı itibarıyla onun başlangıcında da görev yapacakları okullarda görevlerine başlarlar."

ATAMA MÜJDESİ

"Ek olarak bir atama müjdesi gelir mi?" sorusunu Özer, "Her yıl atama oluyor. İnşallah öğretmenlerimizin beklentisini karşılayacak şekilde yeni atamalarla atanma bekleyen öğretmenlerimize müjde veririz." şeklinde yanıtladı.

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için sosyal politikaların devreye sokulduğunu belirten Özer, imkanı olanla olmayan arasında eğitime erişimdeki engellerin azaltıldığını ifade etti.

Bakan Mahmut Özer, 16 Haziran sonrası deprem bölgesinde telafi eğitimi olup olmayacağına yönelik soruyu şöyle yanıtladı:

"16 Haziran itibarıyla eğitim öğretimi tüm Türkiye'de noktalayacağız. Ama depremin etkilediği 10 ilden elimizi çekmeyeceğiz. 1 Ağustos, 1 Eylül tarihleri arasında bu 10 ilimizdeki tüm eğitim kademelerimizdeki öğrencilerimize ücretsiz şekilde öğrenme kayıplarını telafi edecek destek mekanizmalarını yine destekleme yetiştirme kursları üzerinden sağlayacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız hemen hemen bitti. Bununla da bırakmayacağız. Ardından iki hafta sonra 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlayacak. Orada da yine bir ay bu öğrencilerimize tekrar öğrenme kayıpları ile ilgili destekleme mekanizması sağlayacağız. Akşamları veya hafta sonları olacak şekilde ücretsiz yapacağız bunları."