Ekonomi
06 Oca 2022 21:52 Son Güncelleme: 06 Oca 2022 21:56

Bakan Nebati'ye 20 Aralık gecesiyle ilgili '40 milyar dolar' sorusu: "Piyasadan çekildiğinde..."

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, ’20 Aralık gecesi piyasaya 40 milyar dolar sürüldü, dolar bu şekilde 18’den 14 TL’ye düştü’ açıklamasının yankıları sürüyor.

Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş, 20 Aralık gecesi kurda yaşanan sert düşüşe ilişkin "Piyasaya 40 milyar dolar sürüldü" iddiasında bulunmuştu.

 Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, ‘Türkiye’de böyle bir paranın mevcut olmadığını iddia ederken konuyla ilgili BTP’den yeni bir açıklama geldi.

 BTP Sözcüsü Emre Polat, “Çiçeği burnunda, gözleri ışıl ışıl bakanımız Sayın Nurettin Nebati her şeyi anlamış ama bir türlü genel başkanımızın 40 milyar dolar çıkışını anlayamamış. Sayın bakanım siz doların 18 TL’lerden 12 TL’lere düştüğü anda verdiğiniz “Lan nasıl” tepkisi ile o olayı bile kavrayamadığınızı itiraf etmişken, böyle bir konuyu anlamanızı beklemiyoruz zaten. Hele hele 40 milyar konusuna ekran ekran dolaşıp cevap yetiştirirken verdiğiniz şu tepki hiç ama hiç milli değil. “Türkiye’de öyle bir paraya neden ihtiyaç olsun ki, zaten Türkiye piyasası sığ bir piyasa.” Türkiye gibi dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisi arasında olan bir ülkeyi, ülkenin ekonomi bakanının bu kadar küçük görmesi anlaşılır gibi değil. Sayın Bakan siz inansanız da inanmasanız da ülkemiz çok büyük bir ülkedir, güçlü bir ekonomidir ve daha da güçlü olacaktır.” dedi.

 “EL ETEK ÖPMEKTEN, UŞAK OLMAKTAN ZEVK ALANLAR…”

Muhalefetin de 20 Aralık gecesi yaşanan olayı hala idrak edemediğini ifade eden Polat, “Biz muhalefetin de bu konu özelinde olayı hala idrak edemediğini ve asıl sorulması gerekenler dururken, konuyu bambaşka yerlere götürdüğünü düşünüyoruz. Mesela o gece kimin dolar satıp ertesi gün kimin dolar aldığı ve bu süreçten kimlerin ne kadar para kazandığı konusuna odaklanmak doğru değil diye düşünüyoruz. Çünkü ülkemizde dolar almak, dolar satmak suç değil. Spekülasyon, önden bilgi alarak bu işlemleri yapmak tabii ki suç ama konu o değil, o olmamalı. Biz ısrarla şunun tartışılmasını istiyoruz. O gece bir şekilde piyasaya sokulduğunu düşündüğümüz 40 milyar dolar piyasadan ne zaman çekilecek ve çekildiğinde ekonomimizin başına neler gelecek? O zaman yaşanacak yıkımın şimdiden öngörülmesi ve ekonomimizin nasıl bir oyun sahasına dönüştürüldüğünü anlatmaya çalışıyoruz. Birileri çıkıp genel başkanımıza partimize saldırmaya çalışıyor ve “nerede böyle bir para, kim öyle bir parayı görmüş ki, eğer varsa elini öpelim” diyorlar. İnanın sizin gibilerin kimlerin elini öptüğüyle hiç ilgilenmiyoruz. Çünkü sizler hayatınızı hep bir yerlere uşaklık yaparak geçirdiğiniz için sizin için ödül olan bir eylemi size cezaymış gibi sunamayız. Siz el etek öpmekten, uşak olmaktan zevk alırsınız çünkü. Ama bizim derdimiz bu ülke, bu millet ve geleceğimiz.” şeklinde konuştu.

 “GÖZLERİMDEKİ IŞILTIYI GÖRÜYOR MUSUN SAYIN NEBATİ?”

BTP Sözcüsü Emre Polat, Bakan Nebati’nin, ‘Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır’ sözlerine de cevap verdi.

 Polat, “Şimdi Sayın Bakan Nebati’ye sesleniyorum: Sayın Bakan lütfen gözlerimin içine bakın! Gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musunuz? Bu Işıltı bu ülkenin içine düştüğü dar boğazdan, ekonomik buhrandan ve tıkanmışlıktan kurtaracak tek modele, Milli Ekonomi Modeli’ne sahip olmanın verdiği ışık. Bu ışık bu ülke için ömrünü adamış olan ve hayatını bu ülkenin geleceğini kurtarmak adına yazdığı modellerle geçiren Haydar hocanın ışığı. Bu ışık genç yaşında bu ülkenin çocuklarına bu ülkenin yaşlılarına huzurlu bir gelecek sunmak için yola çıkan Hüseyin Baş’ın ışığı. Ve şuna emin olun ki, biz gözlerimize bakın dediğimizde milletimizin huzur içinde, tedirgin olmadan, güvenle, umutla gözlerimize baktığından ve bu ışığı aldıklarından sonuna kadar eminiz.” dedi.