Ekonomi
06 Haz 2022 11:11 Son Güncelleme: 06 Haz 2022 12:05

Bakan Nebati’nin özel toplantıdaki sözleri ortaya çıktı! ‘Dar gelirliler hariç…’

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin AK Parti Kızılcahamam kampında enflasyona dair itiraf gibi sözleri ortaya çıktı. Nebati, "Dar gelirliler hariç herkes kâr elde etti" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Bakan Nureddin Nebati'nin itiraf gibi sözlerini yazdı.

Bakan Nebati, kampta yaptığı konuşmada enflasyonu değerlendirerek 'çok sert tedbirler almak yerine' büyümeyi tercih ettiklerini, bu sistemde ise dar gelirliler hariç herkesin kâr elde ettiğini söyledi.

"DAR GELİRLİLER HARİÇ HERKES KÂR ETTİ"

Selvi'nin aktardığına göre Bakan Nebati yaptığı konuşmada "Dövizi düşürmek için yüksek faiz artışı yapabilirdik. Ama o zaman üretim bundan olumsuz etkilenirdi. Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Yüksek faiz artışı yapardık. O zaman üretim dururdu. Kur korumalı TL’ye geçerek bir yandan doları frenledik. Diğer yandan üretimi ve büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Çarkların döndüğünü söyleyen Nebati, "Büyümeyi tercih ettiğimiz için büyüme rakamları iyi geliyor, büyüme istihdama da olumlu olarak yansıyor. Ama biz dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik gelirlerini arttırıcı düzenlemeler yapıyoruz. Böylece onları enflasyonun karşısında korumaya çalışıyoruz" dedi.