Gündem
22 Mar 2022 11:18 Son Güncelleme: 22 Mar 2022 12:10

Bakan Nebati’den "ekonomi" açıklaması! "Türk lirası en düşük durumda..."

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur Korumalı Mevduat'ta yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Arkeoloji Müsesi'nde Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği "Anadolu Soruyor" programında ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'ye yatırımın geldiğini ve gelmeye devam edeceğini savunan Nebati "Dünyadaki yatırımcıların yönünü çevirdiği yer Türkiye. Ben ciddi bir şekilde Türkiye'ye yatırımcı geldiğine ve geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

“TÜRK LİRASI EN DÜŞÜK DURUMDA, DAHA İNECEĞİ YER YOK”

Bakan Nebati, kur korumalı mevduat hesabına ilişkin bir soru üzerine, bununla ekonomik göstergelerin istikrar kazandığını, Ukrayna-Rusya savaşına rağmen Türk Lirasına olan güvenin arttığını söyleyip şöyle devam etti: "Dünyadaki oynaklık tabii Türkiye'de de yansıyor. Avro dolar paritesine bakın, orada da görürsünüz, iniş çıkışlar oluyor. Kur korumalı mevduat hesabı devam edecek. Çünkü bu bir yıllıktı, bir yılın sonunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yıl daha uzatma yetkisi var. 23 Mart'tan itibaren 3 ay doluyor, çıkışların olup olmayacağını göreceğiz. Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun."

“VATANDAŞ DOĞALGAZI 10'DA BİRİ FİYATINA KULLANIYOR“

Nebati, Türkiye'deki sıkıntının enflasyon olduğuna değinerek şunları söyledi: "Kış aylarında bunun etkilerini sert hissedeceğiz demiştik. Rusya-Ukrayna krizinden sonra bu sertlik biraz daha şiddetlendi. Türkiye tek başına bir fanus içinde yaşamıyor. Londra'da araç kullanan da akaryakıt fiyatından etkilendi, Fransa'daki de Almanya'daki de Türkiye'deki de... Bu gayet normal. Ama bizim farklılığımız var, şu an vatandaşımız meskende doğalgazı 10'da bir fiyatına kullanıyor. Tam bir destekleme var. Yaz ile birlikte enflasyonda hafiften bir düşüş, ardından aralık ayında geçen aralıkta yüklendiğimiz yükleri atarak seçimlere doğru gideceğiz.

Kamu müteahhitlerine ayırdığımız rakam 9 milyar lirayı geçti. Ocak ayından itibaren özellikle emtia fiyatlarında korkunç bir artış oldu. Müteahhitlerimiz de bu emtia fiyatlarından etkilendi. Müteahhitlerin gerçekten ne kadar zarar ettiklerine yönelik olarak bir çalışma yapıyoruz. Bütçe imkanları içerisinde kim zarar görüyorsa bunlara yönelik olarak elimizden gelen desteği veririz."