Gündem
01 Mayıs 2022 19:20 Son Güncelleme: 01 Mayıs 2022 19:34

Bakan Çavuşoğlu açıkladı! İsrail'e büyükelçi atanacak mı?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu "İsrail'e büyükelçilik açılacak mı?" sorusuna, "25 Mayıs'ta İsrail'e gideceğiz. Büyükelçi kararını orada vereceğiz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Venezuela dönüşünde uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu "İsrail'e büyükelçilik açılacak mı?" sorusuna, "25 Mayıs'ta İsrail'e gideceğiz. Büyükelçi kararını orada vereceğiz." ifadelerini kullandı.

ERMENİSTANLA YENİ DÖNEM

Ermenistan'la normalleşme süreciyle ilgili son gelişmeleri değerlendiren Çavuşoğlu, "Bu toplantıda da önümüzdeki süreçte atılabilecek farklı adımlar konuşulacak. Sınır tespitinin tekrar yapılması konusunda bir mutabakat vardı. Bu nasıl yapılacak? Ortak komisyon mu kurulacak mesela? Azerbaycan ile ortak komisyon kurma kararı aldılar." dedi.

MISIR'LA NORMALLEŞME

Bakan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sonrasında Sırada Mısır mı var?" sorusuna ise, "Mısırla süreç daha önce başladı ama biraz daha yavaş ilerliyor. Mesela BAE ile başladı ve çok hızlı devam etti. Aynı şekilde Bahreyn'le de öyle. Suudi Arabistan ile de başlayan bir süreç vardı, bizlerin görüşmeleri oldu. Sonuçta, bu ilişkilerimizin normalleştirme stratejimizin bir parçası. Mısır da öyle. Bakan yardımcısı ve bakan düzeyinde de olabilir. Temaslarımızı artıracağız. Uluslararası platformlarda birbirimize karşı olmama prensibini uyguluyoruz." karşılığını verdi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Çavuşoğlu, dünyanın gündeminden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili ise, "Bir ateşkes anlaşması için müzakere ettikleri metne baktığımız zaman bazen ilerleme, bazen gerileme oluyor. O yüzden orada fazla umutlu olamıyoruz. Ama arka kapı diplomasisine baktığımız zaman orada umutlu hale geliyoruz. Savaşın bitmesini istemeyenlerin olduğunu herkes görüyor. Artık zaten o ülkeler de neredeyse gizlenmemeye başladılar." ifadelerini kullandı.