Ekonomi
19 Oca 2024 11:56 Son Güncelleme: 19 Oca 2024 11:59

Bakan Mehmet Şimşek o iddiaları yalanladı: Gerçeği yansıtmıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Erdoğan 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi" haberlerine dair "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor" dedi.

İletişim Başkanlığına bağlı "Dezenformasyonla Mücadele Merkezi"nin açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından da "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor" açıklaması yapıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, X sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek’ten 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi" haberine dair açıklama yaptı. Açıklamada "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek’ten 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi.' iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile Bakan Mehmet Şimşek arasında geçtiği iddia edilen konuşma tamamen asılsızdır. Ülkemizin ekonomi yönetimi, Orta Vadeli Program (OVP) hedefleriyle uyumlu şekilde çalışmalarını sürdürmekte ve bütçe disiplinini öncelemektedir. Piyasa bozucu manipülatif haberlere itibar etmeyiniz." denildi.

Bu paylaşımı alıntılayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 2024 yılında bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle Program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.


Nuray Babacan Gazete Pencere'deki "Erdoğan’dan Mehmet Şimşek’e seçim talimatı: Kesenin ağzını aç" başlıklı yazısında "Sorun sadece emeklilere ek zamla bitmiyor. Yerel seçimlerde avantajlı çıkmak isteyen iktidar partisi, kesenin ağzını açmak istiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibi ise temkinli. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi aynı düşünmüyor. Erdoğan’ın 31 Mart’a kadar kısıtlamaların kaldırılması ve ‘kesenin ağzının açılmasını” istediği, bunu da direkt Mehmet Şimşek’e söylediği anlatılıyor. Yani, Şimşek’in iki hafta önce yaptığı sosyal yardımların doğru kullanılması ve kamu harcamalarının sınırlandırılması uyarısının tam tersi planlanıyor…" ifadelerine yer vermişti.