Sağlık
19 Eyl 2023 19:44 Son Güncelleme: 19 Eyl 2023 20:04

Bakan Koca'dan yeni 'Eris varyantı' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de de görülen Eris varyantıyla ilgili Twitter hesabından yeni bir mesaj paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de de görülen Eris varyantıyla ilgili Twitter hesabından yeni bir mesaj paylaştı.

Bakan Koca, paylaşımında şunları belirtti:

“Koronavirüs, ta salgının başından beri sürekli mutasyona uğradı. Omicron varyantının ardından da tüm dünya basit tedbirler dışında normale döndü. Bir virüs tamamen yok olmaz. Genel olarak, giderek daha zayıf varyantlara dönüşür.

“HALKIMIZ İÇİN GÜNDEM OLMAYA DEĞER DEĞİL”

‘Eris’ adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil.

Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim. İyi akşamlar.”

Bakan Koca, 15 Eylül’de Twitter hesabından “Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme” başlığıyla yaptığı açıklamada, Eris varyantının Türkiye’de de görüldüğünü duyurmuştu.

Bakan Koca, paylaşımının devamında “Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız” ifadelerini kullanmıştı.