Gündem
14 Eki 2022 21:35 Son Güncelleme: 14 Eki 2022 21:45

Bakan Koca'dan MHRS randevularıyla ilgili vatandaşlara çağrı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS randevularıyla ilgili sosyal medya hesabından vatandaşlara çağrıda bulundu.

Randevulara gidemeyecek vatandaşlara çağrıda bulunan Bakan Koca, en az iki gün önceden iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Koca açıklamasında, "MHRS’den randevu alanların %30’u randevusuna gelmiyor. Gelmeyeceğiniz randevuyu en az iki gün önceden iptal edin. Devlet randevularında ciddidir." dedi.

"SAĞLIK SİSTEMİMİZİN DİJİTAL ALT YAPISI İLE GURUR DUYUYORUZ"

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı himayelerinde Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından hazırlanan, gelecekteki muhtemel pandemilerin etkisini azaltmak için, altyapı, teknoloji ve iletişim alanlarındaki çalışma ve gelişmelerin ele alınacağı "Geleceğin Pandemileri Sempozyumu" düzenlenmişti. Sempozyuma Bakan Koca da katılmıştı.

Koca, tüm ülkeler için en önemli görevin salgınların erken tespit edilmesi ve bunlara müdahale etme kapasitelerinin güçlendirilmesi olduğunu belirterek, “Küresel ölçekte örnek bir ülke konumundayız. Elimizdeki imkan hemen hemen başka hiçbir ülkede bulunmayan bir altyapıdır. Sağlık sistemimizin dijital alt yapısı ile gurur duyuyoruz. Bu alt yapıyı en etkin şekilde kullanmak için ise iyi bir plana ihtiyaç var. Bu anlamda bu sempozyum ile ülkemizin ve insanlığın ortak geleceğine katkı sunacak bir eylem planı oluşturulmasına ve bugüne kadar başarı ile yürütülen salgınla mücadelemizin, muhtemel salgınlarda daha da hazırlıklı ve etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlanacağına yürekten inanıyorum" açıklamasında bulundu.